søndag 3. oktober 2010

Arne Treholtsaken og det såkalte demoratiske rettssystemet

Ingen kan bestride at Arne Treholt opptrådte klandreverdig mot sin arbeidsgiver og norske interesser når han satte sin egen dagsorden med kontakter mot utenlandske interesser. En aktivitet som medførte til at Treholt ble anholdt og senere dømt som spion. Hvorvidt Treholt faktisk utøvde spionasje er aldri blitt dokumentert – og dommen ble i all hovedsak avsagt på indisier, antakelser, postulater osv, av folk som er ute etter å bygge en egen karriere.

Hadde myndighetspersoner, etterforskere og domstolene bygd sine slutninger på norske lov- og rett, hadde lov- og rettssystemet i Norge hatt tillit, og vært respektert. Dessverre er situasjonen det motsatte – det norske rettssystemet er gjennomsyret av uredelighet, maktmisbruk, klassejus, brorskapsjus og forfalskninger i ulike former. Rettssystemet drives i stor grad av ”markedsliberalisme” i betydningen makt, karriere, anseelse og ulike former for korrupsjonskulturer!

I Arne Treholtsaken er det blitt slik at Treholt får sympati for sin klandreverdige opptreden, fordi det som er ment at skal være et demokratisk, rettferdig lov- og rettssystem har lagd sine egne lover og regler/ rammer – og fremstår som mye verre enn det Arne Treholt har vært med på. Bevis er blitt manipulert, det er gitt feilaktige opplysninger, det har foregått ulovlig overvåkning mv.

Det burde ha ringt noen klokker for lenge siden. Per Liland, Fritz Moen, Sveinung Rødseth, Arnold Juklerød, Synnøve Fjellheim Taftø, Gerd Liv Valla, alle de som uriktig er blitt dømt for incest, Bjugnsaken, tusenvis av barnefordelingssaker (hvor kvinner alltid er engler og fedre alltid er banditter), osv osv osv er alle eksempler på hvordan det norske rettssystemet faktisk fungerer. Arne Treholt er bare blitt et nummer i rekken av myndighetenes maktmisbruk.

Gerd Liv Valla-saken belyste hvordan effektiv propaganda kan felle en sterk person. Her opprettet man et granskningsorgan bestående av en lagdommer, en advokat og en psykiater. Metoden var bruk av anonyme kilder, udokumenterte påstander, mer eller mindre tilfeldig synsing mv – og dette tilfellet ei (noen) EU-vennlige aviser – hvor offeret (i dette tilfellet Gerd Liv Valla) blir stående maktsløs.

I et forsøk på å gjenopprette tilliten til det norske rettssystemet, opprettet man en gjenopptakelseskommisjon. Men hvordan skal man få tillit til den? Kommisjonen består av personer med samme yrkesprofesjon, dvs av folk som har tatt samme utdanning, felles arbeidsarenaer, felles omgangskrets osv. Kan det være at noen forsøker å beskytte hverandre også her (Treholtsaken, Fredrik Fasting Torgersen m.fl)??

Arne Trehold har grunnleggende rett i en ting! Det som har skjedd ham, ”kan når som helst ramme en hvilken som helst annen person” – dersom noen bestemmer seg for å gjøre overgrep mot noen. Det er det alvorlige i saken, fordi ovenfor nevnte saker viser at vi har et rettssystem som ingen kan ha tillit til – fordi uredelige personer i rettssystemet setter seg utover hva demokratiske lov- og rett krever i forhold til rettssikkerhet!

Justisminister Knut Storberget har nå – til overmål – fått en kjempestor utfordring! Hvordan skal noen – noen gang - få tillit igjen til det norske lov- og rettssystem? Det finnes knapt igjen folk i det systemet som man kan ha tillit til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar