søndag 31. oktober 2010

Norwegian gambler på sikkerhet!

Det er som regel en årsak til at noen kan operere billigere enn andre, og spesielt når eierne tjener store penger. Generelt er det slik at der er billigst – er det som regel ”billig” sikkerhet, og arbeidstakere blir dårlig behandlet. ”Billig sikkerhet” (les dårlig sikkerhet) betyr økt profitt for eierne – og i konkurranseutsatte virksomheter teller profitt generelt som regel mer enn sikkerhet. Og det er kostnader knyttet til sikkerhet det er enklest å spare inn på (I England gjorde man nettopp det på togsikkerhet – slik at staten til slutt måtte overta ansvaret for infrastrukturen igjen – etter å ha vært privatisert)

Hva skjer når eksempelvis en billist bryter alvorlige trafikksikkerhetsregler? Jo, i verste fall medfører det en inndragning av kjørlisens (sertifikat), med tillegg av fengselsstraff.
Hva skjer om en passasjer ikke følger sikkerhetskravene mht til innsjekking (bagasjeinnhold osv). Enten rydder man opp i forholdet, ellers så bli man avvist.
De samme prinsippene må gjelde når eiere av flyselskap bryter fastsatte regler og forordninger for sikkerhet!

Jeg må si at jeg skvatt da nyhetene fortalte om at Norwegian bryter sikkerhetsreglene systematisk! Så langt i år har de brutt reglene 82 ganger med hensynt til ikke å fylle kvoten på besetningen jf gjeldende sikkerhetsregler.
I valget mellom å kansellere en flyging - eller å fly med redusert bemanning, har vi altså valgt det siste sier representant for Norwegian. Og forklarer sikkerhets¬bruddene med at de ikke har klart å utdanne nok kabinpersonell til å holde tritt med veksten selskapet har oppnådd.

Hvor er verneombudene i Norwegian hen? Verneombudene har myndighet til - i ytterste konsekvens – å kreve farlig arbeid stanset.
Belastningen på gjenværende personale i flyene med redusert bemanning kan umulig være forsvarlig sett ut fra helse-, miljø og sikkerhet.

Min oppfatning er - på generelt grunnlag, at dersom selskapet ikke bemanner flyene sine etter fastsatte normer, så må flyet innstilles!

Man gambler rett og slett ikke på sikkerhet! De avslørte bruddene i Norwegian må få konsekvenser! Slikt kan ikke kunder godta!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar