lørdag 15. mai 2010

En hyggelig morgen å våkne opp til!

Vel ute av sengen, på med PCen – og hva finner jeg der? Jo, 56,9 % av Norges befolkning sier nei til medlemskap i EU (eliteklubben)., 30,3 % sier ja, og 12,8 % vet ikke.

En stadig større andel av det norske folk ser sakte, men sikkert, at EU – elitens tankegods – ikke er løsningen for den alminnelige kvinne og mann! Høyrepolitikk er verken en solidarisk eller en inkluderende politikk! EU og høyrepartienes aggressiv politikk mot arbeidstakernes lønns- og arbeidsvilkår – og spesielt mot yrkesgrupper som i hovedsak rekrutterer arbeidstakere med midlere/ lavere utdanning/ inntekt – gir verken trygghet eller tillit hos arbeidstakere som er opptatt av et velfungerende velferdssamfunn!

Under debatten om innføring av Euro i våre naboland for noen år siden, forsøkte eliten (EU-tilhengerne) å innbille oss at det å stå utenfor ville kunne koste Norge dyrt. Og de påsto at Norge ville få større vansker med å omsette varer og tjenester i Europa om Norge ikke dilter etter (høyrepolitikken i) EU.

Nå har situasjonen i Hellas vist oss en av konsekvensene – og dermed noe av det negative - med Euro-samarbeidet! Det kan riktig nok hende at Norge kan få vansker med å omsette varer og tjenester i deler av Europa, men ikke på grunn av at vi står utenfor Euro-samarbeidet – men på grunn av Euro-samarbeidet.
Eliten i EU har nå lykkes med å binde Hellas fast til masten med - økt fattigdom og sparetiltak i lang tid fremover. Den styrtrike eliten – og det i et land hvor de påstås har 30 % svart økonomi - har flyttet pengene sine ut av landet. Slik fungerer elitens solidaritet hos eliten etter at landet er kjørt i grøfta, og etter at arbeidstakerne i Hellas har slitt og gjort eliten rik. Ikke noe ”pay-back-tanker” i den gården nei – bare økt grådighet ved å flytte aktiviteten til andre deler av verden. Det fortelles om at en arbeidstaker som tjener 900 Euro i måneden betaler mer skatt pr år enn de rike innen industri-eliten. Det sier noe om hvor skjevt Hellas sitt skattesystem er, ved siden av høy andel svart økonomi. Portugal, Spania og Italia står i fare for å økonomisk å havne i samme gata som Hellas.

Selv Norske skattebetalere slipper ikke unna elitens herjinger i Hellas. Nei, Norge må bidra med 15,5 mrd kr til det Internasjonale pengefondet (IMF) i et forsøk på å redde Euroen.

Når Hellas nå skal betale tilbake de lånene de opptar – elitens lån og elitens vilkår krav for tilbakebetaling – går regningen til arbeidstakere og trygdede! EUs overordnede politikk – dvs å fremskaffe sosial dumping og en ny fattigdomsklasse - lykkes steg for steg. Det er nå en stor fare for at utviklingen med sosial dumping /økning av antall fattige og bare vil eskalere raskere enn noen gang i EU – England har i disse dager fått en høyreregjering igjen. Med de store landene England, Italia, Frankrike og Tyskland som dønn høyrepolitiske nasjoner – blir veien enda lettere for den rike eliten i EU i sin kamp mot arbeidstakere og trygdede – dvs å gjøre dere livssituasjonen vanskeligere og dårligere for store befolkningsgrupper. Eliten i EU har fått sterkere makt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar