tirsdag 3. august 2010

Holdningsløse politikere?

Tidligere statsråd, Bjarne Håkon Hanssen (Arbeiderpartiet), nå ansatt som rådgiver i rådgivningsfirmaet First House, er kommet i søkelyset. Grunnen er at han har forsøkt å påvirke regjeringen på vegne av barnehagekjeden Espira, ved å motarbeide regjeringens forlag til nye barnehageregler. De nye reglene for barnehager skal motvirke at barnehagebaronene og spekulanter tjener seg rike på å drive private barnehager, ved at utbytte subsidieres av skattebetalernes penger. Bjarne Håkon Hanssen satt i regjeringen da forslaget om nye barnehageregler ble behandlet.

Bjarne Håkon Hanssen svarer på kritikken om ”dobbeltrollen” slik; ”Jeg tror nå at folk får venne seg til at politikeren Bjarne Håkon Hanssen ikke finnes mer. Det finnes bare en Hanssen, og det er rådgiveren”.

Personlig har jeg ofte lurt på hvorfor Arbeiderpartiet nå politisk har beveget seg til i svært mange spørsmål til politisk å ligge et sted mellom Høyre og Fremskrittspartiet. Svaret ligger trolig at partiet har fått inn for mange holdningsløse politikere. Politikere som fremstår uten og forankring i ideologi – eller innehar nødvendige etiske, og moralske verdier, har jeg ingen respekt for.

Med Bjarne Håkon Hanssens uttalelse (rådgiveren) opplever jeg at vi aldri har hatt noen ”politiker” Bjarne Håkon Hanssen, men at vi hele tiden har hatt ”rådgiveren” Bjarne Håkon Hanssen! Det vil si den Hanssen som har satt egen karrierestige og profitt foran partiet og ideologien. Eller sagt på en annen måte; Den politikken vi kjenner best fra Fremskrittspartiet og Høyre.
At vi hele tiden har hatt ”rådgiveren” Bjarne Håkon Hanssen syns jeg best kom til uttrykk da han tiltrådte First House, da han uttalte noe slikt som det skulle ”bli godt å begynne i et ærlig arbeid” (underforstått at politikk ikke er et ærlig arbeid).

Bjarne Håkon Hanssen er tilsatt som rådgiver i rådgivningsfirmaet First House. Ved tiltredelse fremgikk det at timeprisen for å benytte Bjarne Håkon Hanssen som rådgiver ville ligge på kr 6 500 pr time.

Oppstyret rundt Bjarne Håkon Hanssen skal visstnok ha medført at han er blitt mer ettertraktet som rådgiver.
På generelt grunnlag virker det som om at folk som er villige til å legge verdier og holdninger på hylla – for penger, er nok et yndet objekt. Det forteller ganske mye om dem som benytter de også.

Alle de små private barnehagene, som sliter ganske sterkt faller igjennom i debatten. Hva tenker Bjarne Håkon Hanssen og First House om disse? Det kan virke som at det bare er ”barnehagebaronene” og spekulanter som er interessante ser det ut til – dvs der hvor det profitt å hente.

Jeg savner politikere med holdninger og verdier – med etisk og moralsk styrke til å være tro til ideologien. Kort og godt politikere man kan stole på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar