søndag 1. august 2010

Slik bruker Espira barnehager offentlige skattepenger

I det siste er det dukket opp en debatt omkring regjeringen forslag om å begrense private barnehageeieres mulighet til å ta utbytte, eller få profitt ved salg av barnehager. Det er det private barnehageselskapet Espira ikke uventet imot.

Da tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen begynte som rådgiver i rådgivningsfirmaet First House, ble det kjent at de ville koste kr 6 500.- pr time å benytte Bjarne Håkon Hanssen som rådgiver. Nå viser det seg at rådgiver Bjarne Håkon Hanssen har hjulpet det private firmaet Espira, til å jobbe mot et forslag om å begrense private barnehageeieres mulighet til å ta ut utbytte og profitt. Hanssen går dermed mot den regjeringen har var en del av, og mot et forslag som han var med på å behandle i regjeringen mens han var statsråd jf opplysninger gitt i media.

Det som Bjarne Håkon Hanssen nå bedriver - er helt etisk forkastelig. Det er en side av saken. Men minst like ille – om ikke enda verre – er det at det private barnehageselskapet Espira bruker midler (kr 6 500.- pr time) sponset av det offentlige (og foreldre) til å jobbe mot dem de mottar tilskudd fra! Penger som skal benyttes på faglige tilbud til barna i barnehagen – brukes altså på å fremme privates grådighet!

E ting er at Bjarne Håkon Hanssen får ”pepper” – men hvorfor skal de aller verste i denne saken, nemlig Espira – slippe så billig unna med sine uetiske griske disposisjoner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar