fredag 6. august 2010

Om offentlig privat samarbeid innen barnevernet mv

Når man leser Dagsavisen og Aftenpostens artikler den 05.08 om barnevernet i Norge, så er det bare å konstatere at barnvernet er blitt et sørgelig kapitel i vårt velferdssamfunn!

Å sette de mest sårbare og vergeløse barna vi har i Norge ut på anbud – noe som ofte medfører miljøskifte ved hver nye anbudsrunde – er prisen disse barna må betale for politikernes innføring av markedsliberalisme, og regnskapssystemene knyttet til New Public Management.

Det er åpenbart at nyliberalismen og nyliberalistene har etterlatt seg mange ofre - i den underklassen som de systematisk og bevisst har greid å skape – og har som mål å videreutvikle!

Mens spekulanter og "barnevernsbaroner" teller sine overskudd/ utbytte i private barnevernsinstitusjoner - subsidiert med skattebetalernes penger - er det 3 av 5 bekymringsmeldinger på mulige barnevernssaker som ikke blir fulgt opp - i mangel på ressurser. I tillegg er det slik at utbytter er underlagt et snillere skatteregime enn inntekter for øvrig.

Markedsliberalistiske politikere har sett det som viktigere å bruke skattebetalernes penger til å fylle opp spekulantenes og ”baronenes” lommebøker som første prioritet – mens økonomiske og menneskelige ressurser til å følge opp barnevernssaker har fått annen prioritet! Det er resultatet og virkningene av politikernes innføring av "offentlig privat samarbeid" innenfor barnevern (og tilsvarende tendens innenfor private barnehager og asylmottak, private skoler og lignende)!

Det offentlig private samarbeidet innenfor barnevern, barnehager, asylmottak, private skoler mv – synes å virke slik;
- Straks pengene i kassen klinger – straks sjelen ut av solidariteten forsvinner!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar