tirsdag 21. september 2010

Trond Giskes demokrati

Demokratiske valgte politikere har etter en tid i valgt posisjon en tendens til å glemme at de er valgt av demokratiet – for å ivareta nettopp demokratiet (dvs folkestyret/ flertallsstyret). Det samme gjelder partier og partiorganisasjoner. De som er gitt makt, sementerer makt – og ”drar stigen” etter seg!
Spesielt ille med hensyn til sviktende demokratiforståelse gjelder hos nyliberalistiske politikere – representerer et gjennomgående fenomen i EU (dvs høyrepolitikken).

Nyliberalistene er av den mening at makten tilhører utdannings- og finanseliten, og skal i minst mulig grad involvere arbeidstakere, trygdede og andre grupper. Politikk styres mer og mer lik et konsern, hvor man snakker om lønnsomme og ulønnsomme mennesker og styringssystemer. Dette systemet produserer nye underklasser, og hvor skatte- og avgiftsinntekter til det offentlige i stadig større omfang fungerer som et sugerør i statskassa til finans- og utdanningseliten – og ikke som et ujamningssystem. Det sørger nyliberalistene for.

Som kulturminister, sørget Trond Giske for gigantutbygginger – og flytting av kulturinstitusjoner til miljøet til eliten rundt Aker brygge. Satsingen på kultur skal skje langt utenfor miljøene der hvor arbeider- og underklassene bor.

Da Norge fant olje i Nordsjøen i sin tid – ble det proklamert at dette var hele Norges befolkning sin eiendom. Slik er det jo ikke blitt, men enkelte beskatningsordninger har begunstiget nasjonen med en oljeformue, som forvaltes av det privatiserte Norges bank (som skyldes Bondevik II-regjeringen/ Fremskrittspartiet), og Oljefondet utlandet styres i all hovedsak fra London (outsource).

Pensjonsformuen er et objekt finanseliten er veldig ute etter å få kloa i (på lik linje med offentlige skatte- og avgifter). Her har Trond Giske funnet ut at han vil invitere et 30 – 40 talls styrtrike arvinger til den styrtrike finanseliten – uten innblanding av andre – som skal få komme med sine råd (mennesker stort sett med nullempati for fellesskapet – og hvor enkelte av disse inviterte lever i landflyktighet - for å slippe å betale skatt til Norge). Arbeider- og underklassene holdes utenfor!

Nylig var Trond Giske i Kina og spiste lunsj med Kjell Inge Røkke. Etter middagen forsvarte Trond Giske Kjell Inge Røkke i tilknytning til Aker Solution-saken. I den saken ble det ikke avholdt generalforsamling etter aksjelovens bestemmelser i forkant av fisjonen. Det vitner om en form for anarki. Jeg kan ikke huske at arbeider- og underklassene i Norge har bedt om noe anarki for eliten.

Nylig var Trond Giske i Asia – med blant annet skatteflyktningen Stein Erik Hagen. Giske hadde med nasjonen Norge sitt ”sjekkhefte”, og i følge mediene betalte Giske ”piratpenger” for å beskytte blant annet norske skatteflyktningers interesser. Parallelt som arbeider- og underklassene fri flyt av kriminalitet til Norge. Jf mediene rykker ikke politiet alltid ut når arbeider- og underklassene i Norge ber om det – og de har ikke økonomi til private vekterbyråer. Jeg kan ikke huske at arbeider- og underklassene i Norge har bedt om at norske penger skal benyttes til ”piratpenger” for skatteflyktninger.

I Dagens Næringsliv den 07.09.2010 fremgår det at Rema-gründer Odd Reitan gir uttrykk for at ”formueskatten vil forsvinne” fordi han Odd Reitan) ”har snakket med Trond Giske”. ”Trond har spurt oss hva vi mener” heter det. Har Trond Giske spurt hva arbeider- og underklassen mener om denne saken? Videre uttaler Trond Giske at vi ”har ikke noe religiøst forhold til formueskatten”.

Med andre ord; Trond Giskes demokrati begrenser seg til utdannings- og finanseliten. En av de mest høyreorienterte menneskene jeg vet om i Arbeiderpartiet heter Jens Stoltenberg – og er statsminister. Men sant å si; Jens Stoltenberg er reine kommunisten å regne målt opp mot nyliberalisten Trond Giske.

Men det overordnede spørsmålet er; Hva er Trond Giske forståelse av demokrati?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar