søndag 5. september 2010

Sviktende dømmekraft?

Mange politikere utviser en sviktende dømmekraft. Det er blitt kjent at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), kommunalminister Liv Signe Navarsete, og tidligere forsvarsminister – nå helseminister - Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) har tatt utvist sviktende dømmekraft, og mottatt dyre gaver fra næringslivet og politikere i andre land. Det er meget trist!

Så ser vi at enkelte som forsøker å score politisk mynt på denne saken. Da må vi huske på at under Bondevik II-regjeringen – ville de borgerlige fjerne Lov om statens tjenestemenn (Tjenestemannsloven)! Bondevik II-regjeringen mente at Arbeidsmiljøloven var god nok! Det at Norge inntil for få år siden var det landet som ble anerkjent for å ha lavest korrupsjon – har sin årsak i nettopp Tjenestemannsloven.

Min påstand er at dersom man hadde fjernet Tjenestemannsloven, ville kriteriene (regelverket) for mottak av gaver til politikere mer eller mindre vært eliminert. Inntil det motsatte er bevist, velger jeg å tro at Bondevik II-regjeringen ville ”kjøpeslå” med embetsverket for å fjerne egne begrensninger.

Norge er ikke lengre blant de landene med minst korrupsjon. Det mener jeg har sin årsak i Norges tilnærming (knefall) ovenfor EU og EUs politikk – hvor grov korrupsjon – er en del av hverdagen i mange land. ”Silvio Berlusconi-modellen” synes å være det ideologiske forbilde – også i Norge.
Tidligere ordfører i Tønsberg, nå nestleder i Fremskrittspartiet, er av revisjonsmyndighetene fått merknad på bruk av egen posisjon til å berike seg selv på boligmarkedet/ det offentlige (ungdomsboliger). Denne type handlinger er minst like ille som å motta gaver, for det undergraver hele samfunnsfellesskapet.

Nyheten om gaver mottatt i embetes medfør er bare trist – på samme måte som misbruk av egen posisjon til å berike seg på fellesskapet! Ellers registrerer jeg at det er mange politikere som normalt er på hugget mot de rød-grønne er tause i denne saken. Hvorfor?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar