tirsdag 2. august 2011

En forsiktig valgkampstart?

Det politiske miljøet er enige om at valgkampen skal starte den 13. august kl. 13.00 som en konsekvens av terrorhandlingene 22. juli 2011.

Jeg registrerer at Fremskrittspartiet bruker ”fredningsperioden” til å trekke opp en debatt i mediene vedrørende retorikk knyttet til innvandrings- og integreringsspørsmål. Er ikke dette et forsøk på å gjøre seg ”spiselige” frem til den offisielle valgkampstarten? Er dette en form for valgkampstart???
Også i dag ser vi et slikt eksempel i VG. Tillater meg derfor en liten kommentar.

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen, som innførte begrepet ”snikislamisering” i den politiske debatten, har ovenfor VG 02/08 uttrykt at etter terrorangrepet 22. juli er hun redd for å bruke ord som virker støtende. To uker før valgkampen braker løs, innrømmer Siv Jensen at hun ikke lenger kan bruke de samme ordene. Fremskrittspartiledere Siv Jensen sier både hun og andre politikere nå vil endre fremtoningen i debatter knyttet innvandrings- og integreringsspørsmål.

Det viktigste må være å endre holdningene og standpunktene i Fremskrittspartiets politikk i disse spørsmålene. Endrer man dem – endrer man samtidig retorikken. Politikken endres gjennom å endre innhold – ikke gjennom en taktikk som går ut på å benytte mange slags ”tåkeleggingsord” – der hensikten er å få frem det samme negative budskapet som historisk har fulgt Fremskrittspartiet i innvandrings- og integreringsspørsmål i alle år.

Generelt - er det selvsagt prisverdig at Fremskrittspartiet tar opp problemstillingen – kanskje man på sikt kan få høre om en mer realistisk og virkelighetsnær politikk på disse spørsmålene. Men er det er fremdeles et definisjonsspørsmål om ikke dette er en forsiktig start på valgkampen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar