tirsdag 2. august 2011

Adecco med millionunderskudd

NRK melder om at årsmeldinga for Adecco for 2010 er dyster lesing for konsernsjef Anders Øwre-Johnsen. Etterbetalingen av overtid (arbeidsmiljøkriminalitet) førte til millionunderskudd i 2010 på hele 25,3 millioner kroner (i 2009 var overskuddet på ca 23 mill kroner). Skandaleavsløringene har medført at Adecco fikk et millionunderskudd etter skandaleavsløringen.

Den 17.februar i år avslørte NRK den ulovlige driften ved det Adecco-drevne Ammerudlunden sykehjem i Oslo, hvor de ansatte jobbet opp mot 84 timer i uka uten overtidsbetaling, og hvor di tilsatte skal ha overnattet i kjelleren på sjukeheimen for å greia turnusen.

”På bakgrunn av avdekkede avvik, ble det besluttet å etterbetale manglende overtidsbetaling, samt korrigere eventuelle andre feil. Kostnaden knyttet til dette er vesentlige og er reflektert i årsregnskapet for 2010”, skriver Adecco i årsmeldingen sin.

Saken viser følgende;
Den ene hvilke store summer – for utført arbeid - som uriktig ble forsøkt fratatt/ unndratt de ansatte.

Det andre er Adecco-ledelsen med all sannsynlighet har spekulert i sosial dumping for å få overskudd.

Det tredje er hvor viktig det er for arbeidstakere at de er organiserte seg, og at man har en sterk fagbevegelse.

Det fjerde er at anbud/ privatisering, og bruk av offentlig private samarbeidsprosjekter (OPS) - som er en politisk villet handling – er et stort feilgrep! Og at anbud/ privatisering/ OPS representerer en direkte utpressing mot arbeidstakernes lønns- og arbeidsvilkår, hvor Adecco måtte rydde opp etter avsløringene.

Spørsmålet er; Hvor mange ”Adecco-varianter” har vi ellers i Norge – som driver slik arbeidsmiljøkriminalitet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar