lørdag 8. oktober 2011

Respekt for skattebetalernes penger?

Verden har utviklet seg slik at mange fremtredene ”ledere” og virksomheter trenger så vel egne informasjonsansvarlige som rådgivere for å kunne få utført sin jobb. I tillegg virker det som – generelt – at konsulenter har klippekort på å få utført oppgaver på så godt som alt det offentlige foretar seg. Intet unntak da Wenche Foss skulle bisettes.

Wenche Foss døde 28. april, og ble begravet den 04. mars 2011, og hun ble hedret med en begravelse på statens regning.

Det ble avsatt en sum på kr 50 000 til mediehåndteringen – en sum som antakeligvis stemmer med erfaring og tidligere praksis på andre begravelser foretatt på statens regning.

Oslo domkirke valgte å leie inn to kommunikasjonsrådgivere fra henholdsvis First House AS og Blekkhuset AS. Dermed ble prislappen på kr 320 000 – dvs kr 270 000 mer enn det var budsjettert for.

Det ble fakturert 116 medgåtte arbeidstimer for oppdraget i følge VG/ Aftenposten.

Bjørn Richard Johansen i pr-byrået First House AS tar kr 2 500.- pr time, mens Kjell Svarstad i pr-byrået Blekkhuset AS tar kr 1 875 pr time på sine oppdrag.

Det første spørsmålet er; Er det realistisk å tro at hver av disse pr-rådgiverne faktisk har brukt i snitt 58 timer hver i løpet av 8 dager? Kan det være en overfakturering her?

Det andre spørsmålet er; Hvilken medierådgivertjeneste er verdt en timelønn på henholdsvis kr 1 875 og kr 2 500.- pr time? Her må det være noen som opphøyer seg selv til noe de faktisk verken er – eller kommer til å bli – er min påstand.

Det tredje spørsmålet er; Bør det offentlige kollektivt - av etiske grunner - boikotte fremtidig bruk av First House AS og Blekkhuset AS (og tilsvarende selskaper)?

Det fjerde spørsmålet er; Hva slags respekt har firmaer som First House AS og Blekkhuset AS (og tilsvarende selskaper) for skattebetalernes og fellesskapets penger? Er det ”smartingene/ frekkassene” – med holdninger om at det offentlige er det bare ”å lure” eller kreve rått av?

Det femte spørsmålet er; Hva slags etiske holdninger i forhold til bruk av skattebetalernes penger/ fellesskapet midler har offentlige ansatte som engasjerer firmaer som First House AS og Blekkhuset AS (og tilsvarende ublue selskaper)? Vi har jo hørt om deres prisfastsettelser før!

Er det ikke på tide å sette foten ned for denne form for grådighet? Ingen skal få meg til å tro at selskaper som First House AS og Blekkhuset AS ikke kan erstattes av personer/ firmaer med en mer edruelig holdning til hva de er verdt og hvordan offentlige/fellesskapet midler bør anvendes!!!

Mens det offentlige på den ene siden må kutte sukker/ kake til kaffen og lignende – av økonomiske årsaker ovenfor eldre og syke, så opplever vi på den andre siden at det samme offentlige driver lønnsledende politikk ovenfor spesielt grådige utvalgte (til blant annet First House AS og Blekkhuset AS) – noe som blir helt feil!

Tilleggsregningen på kr 270 000.- bør i anstendighetens navn rett og slett ikke betales!

Det som er trist i denne saken er at Wenche Foss - som ofte sto på de svakes side - etter sin bortgang skal få knyttet en slik grådighetskultur knyttet til sin bisettelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar