lørdag 24. april 2010

Siv Jensens sammenligning med Sovjet-tiden

Fremskrittspartiet og Siv Jensen har ligget i dvale siden valgkampen i fjor høst. Ikke rart, som jeg tidligere har hevdet, så har tankevirksomheten mer eller mindre stoppet i Fremskrittspartiet etter at tidligere president i USA – George W. Bush gikk av. Fremskrittspartiets ideolog, forbilde, guru og store helt – George W. Bush - er ikke lengre til stede og forteller hva Fremskrittspartifolk skal mene! Da skjærer det seg!

George W. Bush gjennomførte et nærmest økonomisk anarki i USA, som la løpet for den store finanskrisen vi fikk i 2008 – og som verden fortsatt preges av. George W. Bush overtok et land som sto seg godt finansielt, og etterlot seg en finansregime uten kontroll og med kjempestore statsunderskudd!

Det samme som Fremskrittspartiet vil ha innført i Norge – dvs at fellesskapets verdier (offentlige verdier) skal selges (gis bort) til latterlige dumpingpriser til de rike, skatter- og avgifter skal senkes kraftig - slik at investeringer på infrastruktur må finansieres på låneopptak til blodrenter hos rike privatpersoner. Offentlige finanstilsyn skal bygges ned – slik at penger enklere (fritt) kan føres ut til skatteparadiser uten særlig risiko. Dvs – å etterlate en bunnløs gjeld til kommende genereasjon norske skatteytere.

Finanskrisen (nullkontrollen med finanseliten og finansmiljøene) som nyliberalistene påførte det amerikanske samfunnet og resten av verden under George W. Bush sitt regime – viser at Fremskrittspartiets politikk – er totalt feil politikk. Island og Helles er de landene som sterkest har fått føle den virkningen her i Europa. Det merkes for tiden på meningsmålingene for Fremskrittspartiet –det går opp for stadig flere og flere galskapen i Fremskrittspartiets politikk! Folk har gjennomskuet Fremskrittspartiets tafatte og ugjennomførbare politikk! Folk har oppdaget at det er ikke nok å drive ”kos-med.misnøye” retorikk – det må til en visjonær og solidarisk politikk – som gir folk trygghet for fremtiden! Folk vil ha trygghet for seg og sin familie – og kommende generasjoner.

I et forsøk på å komme på offensiven, tok Siv Jensen en ”svensk en” på Fremskrittspartiets landsmøte som avholdes i disse dager – dvs et plagiat fra en tidligere svensk næringsminister (om at Norge er den siste sovjetstat som ble uttalt fra en tidligere svensk næringsminister,). Siv Jensen er freidig nok til å sammenligne de norske helsekøene med forholdene i Sovjet-tiden. Så kan vi fort være enige om at mange som står i helsekø i Norge.

Etter Stoltenberg II-regjeringen økte årlige bevilgninger til helseforetakene med hele 84 mrd kroner, så buker ikke nyliberalistene som styrer sykehusene på helsekøene – men kanaliserer pengene i stor grad til økte lønninger til de med høyere utdanning og høye inntekter fra før av, konsulenttjenester, kjøp av dyre helsetjenester privat, utredninger osv – dvs oppdrag til høyt lønnede og høyt utdannede. I tillegg anvendes bruk av anbud – med tilhørende sosial dumping og lønnsdumping, tariffhopping mv ovenfor arbeidstakere med midlere/ lavere lønn og utdanning. Dette for å frigjøre økonomiske midler til økte lønninger (resultatlønn), bonusordninger, sluttpakker osv osv til de med høyere utdanning og lønn. Men slik bruk av tilleggsmidler går det sakte med å få bukt med helsekøene også her i Norge.
Det Siv Jensen ikke forteller noe om er helsekøene i USA (som president Barach Obama forsøker å gjøre noe med) – dvs til de mange millionene som ikke har økonomi til helseforsikringer/ eller til å betale helsekostnader selv Har du glemt dem Siv – eller vil du ikke se dem – fordi du bare er opptatt av velferden til den rike eliten? I valget mellom å stå i en helsekø tidligere Sovjet og ikke ha noe helsetilbud tilbud i det hele tatt – så tror jeg de fleste foretrekker det første. I USA motarbeider markedsliberalistene alt hva de kan - med nebb og klør - for å forhindre at fattige og arbeidstakere fra lavere og midlere utdannings- og lønnsnivå skal får tilgang til offentlige helsetjenester (dvs Fremskrittspartipolitikk).
I Fremskrittspartiet handler all politikk om å knekke velferdsstaten – for derigjennom å virkelig få tydeliggjort klasseskiller! Arbeidstakere og trygdede med lavere/ midlere inntekter er å betrakte som ”dørmatter” i Fremskrittspartiets tankeverden!

Siv Jensen – forteller oss gjennom landsmøtet (der det er fjernsynsdekning) om helsevesenet i tidligere Sovjet. Siv Jensen forteller ingenting om de som ikke har råd til helseforsikringer i USA. Fortell oss heller om virkeligheten fra forbilde-staten din Siv; og hva USA har gjort (ikke har gjort) ovenfor for de med midlere/ lavere inntekt og utdanning? Det er mer interessant Siv Jensen – men det er kanskje ubehagelig? I USA har Barack Ombama begynt å endre politikken og markedsliberalistenes makt – over til mer demokratisk styring, dvs det motsatte av hva Fremskrittspartiet går inn for. Det er håp i USA også.

Siv Jensen – nå trenger vi en oppskrift på hvordan alle tilleggsbevilgningene som gis over statsbudsjettet går til det de er ment for – dvs til helsetjenester, kompetanseutvikling og infrastruktur mv. Ikke slik hva tilfeller er – hvor veldig mye av tilleggsbevilgninger går til lønninger, bonuser, konsulentbruk osv osv til rike/ høyt utdannede osv. Det kom frem nylig at Norge styres av en utdanningselite – hvor 9 av 10 byråkrater som har en slik bakgrunn – som viser å kun jobber for seg og sine.

Vi trenger en solidarisk og inkluderende samfunn med plass til alle – og hvor alle blir tatt hensyn til! Det har vi råd til – og det kan vi få til – men det betyr at utviklingen klasseskillene må begrenses. Eller sagt på en annen måte – de høyt utdannede/ høyt lønnede må vise magemål på den grådighetskulturen (elitekulturen) som vokser seg frem i dagens Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar