søndag 17. april 2011

Tingrettssdommer kan få sparken?

Aftenposten meddeler at for første gang siden annen verdenskrig kan en dommer bli fjernet fra stillingen av Kongen i statsråd. Saken handler om at en tingrettsdommer i Bergen kan risikerer å miste jobben som følge av en påstand fra Domstoladministrasjonen og lederen for Bergen tingrett om ”det er grunn til å stille spørsmål ved rettssikkerheten til partene under vedkommende dommers administrering av sakene”.

Uavhengig av ovennevnte sak, er det virkelig på høy tid med en selvransakelse av hvordan det står til med rettssikkerheten, nøytraliteten og hvordan medlemskap i brorskapsorganisasjoner (som f.eks, Frimurerlosjen, Rotary m.fl)

Særlig er båndene, og bruken av ”rettsoppnevnte sakkyndige/ granskningsutvalg” virkelig verdt å sette under lupen!!! En ordning som jeg vil kalle justismord satt i system! Verst er det at systemet viser at dommere kan sitte på alle sider av bordet. Fougner-utvalget som gransket Gerd Liv Valla-saken er det mest kjente eksemplet på det. Her benyttet utvalget seg anonyme kilder, udokumenterte påstander mv som en ”sannferdighet” i sine konklusjoner. Dvs påstander som det er umulig å forsvare seg mot! Denne fremgangsmåten er velkjent i domstolene, særlig i barnefordelings- og barnevernssaker. Det er bare å se på alle fedrene som er blitt fratatt retten til samvær med egne barn på grunn av falske og uriktige påstander om incest mv – fedre som i dag er frikjent fordi barna er blitt voksne og fortalt sakens fakta – det vil si fakta som ligger ”milevis” fra de ”fakta og konklusjoner” som sakkyndige uriktig har fått dømt uskyldige på i retten.

Det er virkelig grunn til å granske hva slags ”brorskapsbånd” som eksisterer dommere, jurister, psykologer og psykiatere etter granskningen mot Gerd Liv Valla!

Det i hvert gledelig at Domstolsadministrasjonen omsider begynner å ta tak i problemstillingene knyttet til at rettssikkerhet og redelig saksbehandling i saker knyttet til lov og rett! Uavhengig av utfallet i saken i Bergen tingrett er det ikke gitt noen å forutsi eller ha noen formening om. Men det kan være en begynnelse for å få ryddet opp i det jeg mener er uredelige sammenblandinger og uriktig sakebehandling i lov- og rettsapparatet i Norge. Etter å ha fulgt flere 100 slike saker knyttet til Foreningen 2 Foreldre (F2F) – en forening jeg var med på å stifte og har innehatt mange verv i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar