lørdag 10. september 2011

Det viktige lokalvalget!

For at demokratiet skal fungere optimalt – er den viktigste stemmen vi avgir den som gis ved lokale og regionale valg! Det er de tillitsvalgte vi velger lokalt - som ofte skal videre bringe demokratiske lokale interesser, beslutninger og ønsker videre ovenfor sentrale beslutningsorganer. Hvilke politiske ideologier, holdninger og verdier som skal råde sentralt handler om å påvirke politikere og politikken lokalt!

Arbeidstakernes rettigheter i arbeidslivet, er beskyttet av lover og av de avtaler som fagforeningene har fremforhandlet i arbeidslivet. De borgerlige partiene, dvs Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti, har programfestet at de vil endre/ svekke disse lovene, noe som kan bidra til å svekke det avtaleverket som sikrer dagens lønns- og arbeidsvilkår, samt medbestemmelse for arbeidstakerne. Dersom det blir en realitet, forrykkes dagens balanse mellom arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden i arbeidstakernes disfavør.

Vårt velferdssamfunn er avhengig av målsettingen om arbeid til alle! Høy sysselsetting sikrer høy grad av skatter og avgifter til utbyggings- og velferdsformål, og en rimelig fordelingspolitikk over de verdiene og overskuddene som skapes.

Arbeidstakere er derfor mest tjent å velge kommune- og fylkestingsrepresentanter som vil bevare Arbeidsmiljøloven og dagens tariffavtaler – med et innhold minst på dagens nivå. Arbeidstakere er best tjent med folkevalgte som vil arbeide for et utdannings- og velferdstilbud som inkluderer alle – både unge og eldre.

Samfunnspolitisk og samfunnsøkonomisk er samfunnet best tjent med å velge politikere som vil arbeide for at det er en offentlig oppgave å forestå utbygging av vei, jernbane, telekommunikasjon, kraftforsyning, og forvaltning av fellesskapets verdier og eiendeler. På den måten sikrer man at skattebetalerne brukes til kvalitativ utbygging og vedlikehold av fellesskapets verdier – og ikke til private utbytter – som i mange tilfeller ved konserndannelser havner i utlandet/ skatteparadiser. Det handler om å sikre demokratisk styring, kontroll og revisjon av viktige samfunnsoppgaver.

Demokrati handler om deltakelse – bruk derfor stemmeretten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar