onsdag 7. september 2011

Hvilket parti/ politisk representant skal man velge?

Du har etablert en fagforening, fordi arbeidstakerne ønsker å komme i posisjon slik at det kan forhandles om lønns- og arbeidsvilkår med motparten – dvs arbeidsgiveren. Ville medlemmer i fagforeningen - i et slikt tenkt tilfelle - foreslå/ bruke stemmeretten på at arbeidsgiveren skulle være foreningens leder?
Det er meget usannsynlig!

Mange kommunale og fylkeskommunale medarbeidere skal velge ny arbeidsgiver i sine kommuner og fylkeskommuner den 12 september 2011.
Andre velgere (ansatte) i private virksomheter, og i statlig sektor, skal velge lokale/ regionale politikere – hvis politikk og holdninger – i stor grad blir den politikken som legges til grunn som beslutningsgrunnlag for vedtak for mange saker i regjering og Storting.
Således har det like stor betydning hvem som sitter med makten lokalt -som sentralt.

Arbeidstakere/ lønnsmottakere er avhengig av å ha offentlige arbeidsgivere som vil snakke med fagforeningene/ arbeidstakerne – og arbeide for deres interesser. Dvs politikere som ikke motarbeider/ har til hensikt å ødelegge arbeidstakernes lønns- og arbeidsvilkår, og opparbeidede rettigheter i lov- og avtaleverk!
Det betyr at arbeidstakere har så absolutt mest å tjene på å velge partiene Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Senterpartiet eller Rødt – dersom trygge jobber og trygge velferdsordninger betyr noe!

En stemme til Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Kristelig folkeparti – er like ufordelaktig og ulogisk som i det tenkte tilfellet – dvs å velge arbeidsgiveren som leder av fagforeningen.



Ha et godt valg 12. september!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar