søndag 11. september 2011

Kommunepolitikk handler om økonomi og politiske holdninger!

I
Hvilke partier skriker høyest om at regjeringen bevilgninger for lite penger til samfunnsoppgaver som skole, Helse- og omsorg (eldrepolitikken), barnevern, infrastruktur mv? Jo, det er partiene Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti.

De samme partiene, Fremskrittspartiet (grantist og støtteparti for Bondevik II-regjeringens politikk), Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti hadde makten i 2001 til 2005. Aldri tidligere i historien ble det kuttet så mye i bevilgninger til kommunene og fylkene som akkurat da de hadde makten!!! Hvorfor – jo fordi skattelette til de rikeste enkeltpersoner var viktigere enn universelle velferdsordninger i samfunnet!

Er det ikke da en grov form for dobbeltspill og dobbeltkommunikasjon som råder, når disse partiene i opposisjon forsøker å gi inntrykk av at Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti vil gi bedre tjenestetilbud og økonomi til kommuner og fylkesting? Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti er jo fortsatt for å gi de samme skattelettelsene for den rike delen av befolkningen, underforstått at det blir mindre penger å fordele til kommuner og fylker – dvs mindre penger til våre velferdstjenster.

II
Hvilke partier er det som mener at skatte- og avgiftspenger skal gå til utbytte til private som første prioritet – fremfor på drift, vedlikehold og utvikling (kvalitet) av offentlige velferdstjenester? Jo, det er partiene Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti.

Er det ikke da en grov form for dobbeltspill og dobbeltkommunikasjon som råder, når disse partiene i opposisjon forsøker å gi inntrykk av at Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti vil gi bedre innhold i tjenestetilbud og økonomi til kommuner og fylkesting – når de utøver makten på en slik måte at det handler om å enkelte rike personer (kyniske spekulanter) sugerør i offentlige pengekasser enten gjennom privatisering, anbud, slag av offentlige eiendeler og verdier på billigsalg, uvettig bruk av konsulenter, ta opp lån gjennom prosjekter med offentlig privat samarbeid (OPS) osv?

Demokratisk inntatte skatte- og avgiftsinntekter, og andre inntekter (fellesskapsmidler) tilhører fellesskapet, og skal benyttes i felles interesse – ikke til enkeltpersoner.

III
Hvilke partier er det som vil endre Arbeidsmiljøloven, Tjenestemannsloven, Arbeidstvist- og Tjenestetvistloven mv slik at arbeidstakere for mer utrygge arbeidsplasser og dårligere arbeidsmiljø – tiltak som fremmer sosial dumping? Det vil si forringe stillingsvernet, økt bruk av midlertidige ansettelser, fjerning av streikeretten, fjerne kollektive tariffavtaler, gi arbeidsgiver styringsrett over arbeidstakernes fritid ved å fjerne arbeidstidskapitelet i Arbeidsmiljøloven mv? Jo, det er Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti som vil nettopp det!

Er det ikke da en grov form for dobbeltspill og dobbeltkommunikasjon som råder, når Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti underkommuniserer så til de grader på disse – for arbeidstakerne – viktige punkter i valgkampen?

Arbeidstakere (lønnsmottakere) er derfor best tjent med å stemme på de enkelte politikere som åpent og tydelig vil kjempe for at arbeidstakere skal ha tariffavtaler og lovbeskyttelser minst på dagens nivå, samt de partiene som åpent står for en slik politikk – dvs partiene Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Senterpartiet og Rødt!

God valg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar