mandag 5. september 2011

Om objektivitet og den redaksjonelle linjen i medier

Det fremgår at opposisjonspartiene i Halden kommune mener Halden Arbeiderblads valgkampdekning er en fare for demokratiet, og retter
kritikk mot Halden Arbeiderblads redaksjonelle linje. De mener at avisen favoriserer Arbeiderpartiet. (oppslag NRK.no)

Og hvem uttaler seg, jo en representant fra Fremskrittspartiet. Fremskrittspartiets ordførerkandidat - Per Egil Evensen uttaler at ”denne avisen er den eneste i Halden, og det er en trussel mot demokratiet, at avisen ikke er nøytral”.

Jeg kjenner ikke til innholdet i Halden arbeiderblad, men hva sier den samme Per Egil Evensen om eksempelvis ”Frp 2”, unnskyld TV 2???

Opp igjennom årene kan det virke som om TV 2 har hatt en stor gruppe med journalister, fotografer, helikopter mv, bare for dekke høyrevridd Fremskrittspartistoff 24 timer i døgnet.

Fremskrittspartiet får oppslag ustanselig i TV 2, også når det ikke skjer noe av nyhetsverdi.
Et eksempel: Tror det var i 2005 – da hadde Fremskrittspartiet sommerleir i Bø i Telemark. Da lagde TV 2 et kjempelangt innslag (hovedinnslag) for å fortelle Norge at;
- Fremskrittspartiet hadde sommersamling på Bø
- At Siv Jensen hadde jogget
- At Fremskrittspartifolk spilte golf
- og at de drakk øl

Hva slags nyhetsverdi har et slikt innslag for majoriteten av det norske folk? Og er det slik fordummende lavmål av en underholdning som skal prege nyhetssendingene og demokratiske beslutningsprosesser i Norge?

Og hvem husker ikke Per Ståle Lønning i sine TV 2-sendinger, som i utgangspunktet hadde bare 3 debattanter til sine debattprogram, det var Carl I Hagen, Carl I. Hagen og Carl I. Hagen.

Det er både greit og demokratisk å kritisere pressen når de opptrer klandreverdig i forhold til folkeopplysning og demokratiske prosesser, men da forventer jeg at Fremskrittspartiets tillitsvalgte også tar et oppgjør med høyrepressen, og spesielt TV 2”. For maken til forfordeling opp igjennom tidene skal man lete lenge etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar