søndag 6. november 2011

EØS-avtalen bør vurderes skrinlagt!

EØS-avtalen må skrinlegges!
EØS-avtalen er for tiden under utredning her Norge. Det kan ikke lengre være tvil – Norge må følge Sveits sitt eksempel – og opprette en egen handelsavtale med EU. EØS-avtalen står til hinder for demokratiet – derfor må den skrinlegges! Samtidig er det slik at EUs politikk representerer et betydelig demokratiunderskudd, og at EU er blitt en reguleringsstat fremfor noen - og som representerer en meget høyreorientert politikk!

Norge påtvinges – gjennom EØS-avtalen – en høyrepolitikk på et nivå som ikke står særlig langt fra den som ville blitt ført her i landet om Høyre og Fremskrittspartiet hadde hatt makta alene i Norge. Er det en medvirkende årsak til arbeidstakere og grupper som er avhengig av samfunnets støtteordninger er blitt sofa-velgere?

EU/ EØS-domstolene bestemmer norsk politikk!
Arbeids- og inkluderingsdepartementet bekjentgjør den 03.11.11 følgende. Sitat;

Endrer krav om arbeidsperiode i Norge for å få overført rett til dagpenger fra annet EØS-land.

Kravet om minst åtte ukers arbeid i Norge for å få overført rettigheter til dagpenger under arbeidsløshet fra et annet EØS-land er opphevet.

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) åpnet i mars 2010 sak om EØS-borgeres adgang til dagpenger i Norge. ESA hadde vurdert norske vilkår for dagpenger og kommet til at kravet om å måtte ha arbeidet i Norge minst åtte uker forut for arbeidsløsheten er i strid med EUs likebehandlingsprinsipp. I en grunngitt uttalelse fra ESA den 29. juni 2011 fikk norske myndigheter frist til 30. september med å bringe det norske regelverket i overensstemmelse med EU-retten.

Sitat slutt

Ovennevnte viser for det første - et av mange tilfeller - om at for hvert direktiv som Norge implementerer fra EU i norsk politikk, så representerer det en meget stor trussel mot folkestyret, arbeidstakere og ikke minst velferdsstaten! Det perspektivet må man ikke tape av syne lenger!

For det andre så viser det at norske politikere, og norsk demokrati er satt helt ute av spill gjennom EØS-avtalen – og overlatt til EU/ EØS-domstolene!

Demokratiet fungerte heller ikke i Norge da EØS-avtalen ble undertegnet! Også den burde vært underlagt en folkeavstemning!
Den gangen EØS-avtalen skulle avgjøres på vegne av det norske folk, ble det sterkt profilert at Norge vil få en reservasjonsrett (vetorett) i avtalen, som skulle sikre oss mot alt det vi eventuelt ikke ønsker å motta fra EU.
I dag viser det seg at reservasjonsretten i praksis ikke annet enn en papirbestemmelse, fordi i praksis viser at det er EU/ EØS-domstolene som har all makt, og er gitt avgjørende myndighet på de fleste politiske spørsmål som angår norske borgere.
Norske politikere har i praksis gjennom EØS-avtalen har overlatt all styringen Norge over til EU – og til å bestemme over Norge og norsk utvikling gjennom sine direktiver.

Var innholdet i EØS-avtalen en slags ”hevn” fra ja-siden mot nei-flertallet, var det naivitet som styrte forhandlingene, eller var det en bevisst handling om å lage en så dårlig ”husmannskontrakt” med EU – at ”ja-folkene” som undertegnet avtalen – håpet at nei-flertallet skulle snu raskt til et ja-flertall? I ettertid må det være tillatt å stille det spørsmålet, for noe godt håndverk var EØS-avtalen definitivt ikke, bortsett fra ovenfor den rike eliten og markedsliberalistene.

Meningsmålinger sier nei!
Siste meningsmåling viser at hele 72 prosent av den norske befolkningen sier nei til EU, mens bare 12 % sier ja.

Det velgerne bør merke seg, er at Høyre er et ja til EU-parti – uten reservasjoner! Når har vi hørt at Høyre har ytret noe negativt i forhold til EUs politikk? Det viser at Høyre støtter den markedsliberalistiske til EU mer enn noe annet parti Norge. Spesielt fordi Høyre har sammenfallende politikk med EU – som fremstår som ekstremt arbeiderfiendtlig, fremmer sosial dumping, bedriver fagforeningsknusing – og dermed fremeskalerer nye fattigdomsklasser - som skal fremstå som en gruppe mer eller mindre uten rettigheter. En politikk som støttes av Kristelig folkeparti, Venstre og Fremskrittspartiet. Det ser vi i spørsmål om streikerett og i Arbeidsmiljøloven.

Hver gang de ulike partiene skal finne kandidater til å bekle topp posisjonene i de ulike partiene, skulle man tro at det var omvendt – dvs at 72 % av Norges befolkning er ja til EU tilhengere, og bare 12 som er imot. Listesammensetningene er blitt et demokratisk problem! Det gjør at politikerne som velgerne velger – i majoritet støtter EU sin politikk er min påstand.

Ta makta tilbake!
Det er på tide at politikerne tar makta tilbake! Det er usunt for demokratiet at stort sett bare høyt utdannede, med samme grunnverdier (markedsliberalistiske), samme utdanning, samme vennekrets i dag sitter å bekler alle viktige posisjoner både hva angår ledelse, offentlig utredninger, lobbyvirksomhet, styreverv, finansmarkedet, rådgiverfunksjoner, politikerroller osv osv. Det har oppstått en ubalanse i representasjon og maktfordeling i samfunnet, hvor det brede lag av befolkningen rett og slett er kraftig underrepresentert. Den eneste måten å reversere denne utviklingen på – er rett og slett å gå vekk fra EØS-avtalen! EU fremstår i dag som finansielt og økonomisk luftslott!

Det er norsk demokrati som må gjelde i Norge – ikke EU sitt underdemokratiske høyredominerte reguleringsstatspolitikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar