søndag 18. desember 2011

Hva man kan forvente når høyrepartiene styrer

VG 18.12.2011 skriver at i Sokndal kommune øker man prisene på skolefritidsordningen (SFO) med hele kr 2 000.- pr måned. Ikke nok med det – de borgerlige partiene forsvarer slike prishopp ved ordfører Trond Arne Pedersen (Kristelig folkeparti).

Kan arbeidstakere, og de som er avhengig av å leve på samfunnets trygdeordninger, forvente noe annet når høyrepartiene styrer? Høyrepartiene har som fremste mål å øke forskjellene i samfunnet, og fremskaffe nye underklasser og fattigdom. Det gjøres enkelt ved å ramme velferdsordninger.

Soknedal kommune styres av ordfører fra Kristelig folkeparti. Kristelig folkeparti har 4 representanter i kommunestyrer, Høyre har 4, Fremskrittspartiet har 4, og Venstre har 2. Arbeiderpartiet har 6 representanter og Senterpartiet 1.

Når man øker SFO-prisene med hele kr 2 000.- pr måned, så ligger det langt over hva lønnsstigningen har vært – og kommer til å bli - for arbeidstakere og de som er avhengig av å leve på samfunnets støtteordninger. Men hensynet til utbyttepolitikk for private, som gjør offentlige oppgaver, går vel foran hva de som er avhengig av offentlige velferdstjenester evner å betale. Det er et kjent fenomen fra markedsliberalistene og høyrepartiene!

Dette er da trolig en forsmak på hva man kan forvente seg om det blir regjeringsskifte i 2013! Har majoriteten av det norske folk lyst til å slippe disse sabotørene av velferdssamfunnet til makta?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar