torsdag 4. november 2010

Irland følger EU

Det er ikke bare i Hellas, Spania og England at EU-politikken skyller innover landet, dvs nyliberalistisk politikk. Irland følger etter! Jf VG-nett opplyses det at den irske regjeringen vil spere ca 49 mrd kr neste når (2011). Budsjett underskuddet i Irland er på ca 32 % i inneværende år. Det opplyses at store budsjettunderskuddet i Irland blant annet skyldes kostbare redningsaksjoner ovenfor irske banker.

Den foreslåtte innsparingen gjør de irske myndigheter fordi det er i tråd med høyrepolitikken/ EU-politikken (pålegg) - om å fremskynde arbeidet med å skaffe nye underklasser/ fattige i Europa – fremfor å satse på fordelingspolitikk.

Til tross for den internasjonale finanskrisen – viser World Wealth Report (WWR) at "de rike blir rikere igjen!”. Jf WWR, har antall dollarmillionærer vokst med 17,1 % i 2009, og dollarmillionærenes formuer økte med ca 18,9 % i samme periode. Det viser at den rike eliten er skjermet for finansielle kriser i de enkelte land. Dette er høyrepolitikk/ nyliberalistisk politikk i praksis!

Dette er konsekvensen av at velgerne nokså ensidig har valgt politikere som svermer til markedsliberalismen/ nyliberalismen, New Public Management (NPM) og dets regnskapssystemer for det offentlige ved valg og nominasjonsprosesser. En skribent på nettesteder Origo uttrykte det slik nylig ; “Husk at vi har 2 hovedtyper av personer, De som vet, og de som vil ha. Hittil har vi satset på de som vil ha, og så har det godt den veien som høna sparker”.

Bedre kan det knapt sies – blårussen har fått herje fritt altfor lenge – uten nevneverdig motstand! EU ligger nede med brukket rygg på grunn av nyliberalistisk politikk. Når vil velgerne våkne?

Det er bare til å konstatere at Irland følger EUs nyliberalisme, som gjør at arbeidsledigheten i Europa biter seg fast på et høyt nivå, og hvor viktig kjøpekraft fjernes fra arbeidstakere/ trygdede – noe som gjør at det vil ta enda lengre tid å bygge opp igjen økonomien etter blårussens fadeser. Eksemplet fra Irland viser hvor viktig det er at det føres en sosialdemokratisk politikk, som i langt større grad ivaretar de brede samfunnsinteresser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar