søndag 14. november 2010

Parkeringsselskaper måt tilbakeføres offentlig forvaltning!

Aftenposten forteller at parkeringsvakter blir presset til å jukse med bøter.
Vi har parkeringsselskaper som sier at hvis du ikke skriver ut så og så mange bøter, så får du sparken, sier distriktssekretær Geir Gamborg-Nielsen i Norsk Arbeidsmandsforbund - som er et LO-forbund. Det hevdes videre at parkeringsvaktene får opplæring i å skrive ut bøter som ikke er reelle, samtidig som at lønnen deres blir knyttet opp mot hvor mange bøter de skriver ut.

Jeg har aldri skjønt hvorfor kommunene har AS-ifisert, og skilt ut parkeringsoppsyn til private selskaper – herunder selskaper med internasjonale selskaper (som det er enda vanskeligere å kontrollere). Det er min påstand at her har politikerne sovet i timen.

Saken som Aftensposten tar opp, handler først og fremst om innbyggeres rettssikkerhet, og ikke minst om tillit til etablerte systemer med ansvar for viktige samfunnsoppgaver som parkering er. Siden arbeidstakere, trygdede og utsatte grupper ikke kan forvente noen som helst rettssikkerhet i vårt rettssystem - fylt av klassejus – er det viktig å ha et offentlig kontrollert system. Arbeidsmandsforbundets presentasjon viser en meget skremmende utvikling (men ikke overraskende i markedsbasert lønnssystem – basert på markedsliberalistenes tankegang).

Nå må politikerne innse at de må ta makta tilbake der de har gitt den fra seg, slik at blant annet parkeringsoppsyn (og mange andre viktige fellesskapsoppgaver) blir underlagt demokratisk forvaltning, styring, kontroll og revisjon. Dette handler om befolkningens tillit til det offentlige system – og med forankring i det offentliges lønns- og personalsystem.

Private har herved vist at de er ikke tilliten verdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar