fredag 12. november 2010

Ny tysk helsereform

Så har det skjedd igjen. Høyrepartienes og EUs politikk tydeliggjøres i stadig økende grad i EU-landene. Målet er åpenbart å skape betydelig økte klasseforskjeller, og nye underklasser! Det ser ut til at meste av innstramninger ovenfor unge, eldre, trygdede og arbeidstakere i EU-landene kan skje under dekke av finanskrisen.

Det viser seg at nasjonalforsamlingen (Forbundsdagen) i Tyskland har vedtatt en upopulær helsereform som innebærer at tyske lønnsmottakere heretter må betale 8,3 prosent av bruttolønnen sin i helseforsikringer, mot dagens 7,9 prosent. Arbeidsgivernes bidrag skal forbli uendret med 7,3 prosent.

Hele EU lider i dag som en konsekvens av mangel på rettferdig fordelingspolitikk. Til tross for den internasjonale finanskrisen – viser World Wealth Report (WWR) at "de rike blir rikere igjen!”. Jf WWR, har antall dollarmillionærer vokst med 17,1 % i 2009, og dollarmillionærenes formuer økte med ca 18,9 % i samme periode. Det viser at den rike eliten er skjermet for finansielle kriser, og skjermes fra å ta sin andel av kostnadene med tysklands helsesystem.

EU og høyrepartiene sørger for en fordelingskrise, som innebærer en nedbygging av velferdsordningene, og økte klasseforskjeller! En politikk som har medført at hele EU systemet praktisk talt vakler i dag!

Politikken i EU-landene – blant annet som nevnt ovenfor - viser nok et eksempel på hvorfor unge, eldre, trygdede, arbeidstaker m.fl må forhindre at dagens opposisjonspartier på Stortinget kommer til makten i Norge om man ønsker å bibeholde et sterkt velferdssamfunn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar