fredag 12. november 2010

Unge rammes av høyrepartienes og EUs politikk i Storbritannia!

Unge rammes av høyrepartienes og EUs politikk i Storbritannia!
Den høyredominerte regjeringen i Storbritannia har besluttet å tredoble studieavgiften til 9000 pund i året, noe som tilsvarer ca 85.000 kroner.

Denne gangen står studenter og universitetsansatte sammen fordi de frykter at et slikt vedtak vil føre til at universitetsutdanning blir forbeholdt de rike.

Høyrepolitikk – uansett land og verdensdel – innebærer en bit-for-bit politikk, som har til hensikt – og til slutt ende opp med at makten skal tilhøre de med høyere utdanning og de rike.

Hukommelsen til mange velgere viser seg å være kort. Det er ikke så lenge siden Storbritannia hadde en høyrestatsminister – Margareth Thatcher. Hver dag, ser innbyggerne i EU-landet Storbritannia hvordan høyrepolitikken til den rike eliten opptrer i resten av EU-området – mot arbeidstakernes faglige og sosiale rettigheter. Den går ut på å skape betydelig økte klasseforskjeller, samt etablere nye underklasser – med få eller ingen rettigheter. Hensikten er selvsagt det økonomiske utbytte med en slik fremdrift øker i et enda raskere tempo for den rike eliten. Det å påføre store gjeldsbyrder – skapt av et styrt marked – hos deler av befolkningen, er et viktig undertrykkende virkemiddel.

Det er heller ikke lenge siden vi hadde Bondevik II-regjeringen (2001 – 2005), som politisk var på god vei i samme retning. Spesielt så vi det på hvordan kommunene ble understimulert økonomisk, og hvor det ble kuttet i velferdstilbudene – alt for å finansiere skattelette til den rike eliten. I tillegg til den raseringen de forsøkte på mht til arbeidslovgivningen – for å svekke arbeidstakernes rettigheter!

Ingen kan selvsagt forsvare vold og hærverk, slik som de demonstrasjonene vi nylig var vitne til i Storbritannia. Men i denne saken vil jeg påstå at politikerne heller ikke er skyldfrie i at det har endt opp slik – dvs at politikere har delskyld. EU, og EUs politikk, har som kjent et kjempestort demokratisk underskudd! Den rike eliten lar – bevisst – marked og rikdom sette demokratiet og demokratiseringsprosesser til side. Trekantsamarbeid mellom myndighetene, arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden – slik vi har det i Norge – er en langt bedre måte å løse konflikter på enn å fremprovosere aksjonsrettede reaksjonsformer.

Høyresiden og EU, har som formål at det bare er myndigheter og den rike eliten som skal ha demokratiske rettigheter. Slik var det i Norge også tidligere – frem til Arbeiderpartiet ble stiftet. Da var det bare den rike eliten de med høyere utdanning som hadde stemmerett – ikke arbeidstakere.

Lærdommen fra tidligere tider, og dagens høyre-/ EU-politikk, er at høyrepolitikk er en svært dårlig løsning for arbeidstakere, trygdede – og sist men ikke minst – majoriteten av ungdommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar