onsdag 22. desember 2010

Fikk sparken for å ha spart opp ferie

Sakset fra E-24 den22.12.2010, sitat;
Han jobbet 30 år i fylket, men fikk sparken etter han samlet opp 688 ferie-timer.
Dick Kincaid jobbet 30 år i det offentlige i Buffalo County i delstaten Nebraska. Sist uke fikk han sparken, etter å ha brutt det interne regelverket.
Den oppgitte årsaken fra hans arbeidsgiver var at han hadde samlet opp 688 timer med ferie.
Ifølge regelverket var det ikke lov å ha mer enn 240 timer til gode.
Sitat slutt!

Slik kan det gå når ferie- og arbeidsmiljølovgivningen (bl.a stillingsvernet) blir på det nivået som Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre vil innføre i Norge i 2005, med tilhørende svekkelse av fagbevegelsen (fagforeningsknusing).

Bondevik II-regjeringen var på god vei til å innføre slike tilstander som historien fra Nebraska i Norge, da de vedtok ny arbeidsmiljølov den 06.06.2005 – med tilhørende svekkelser av stillingsvernet. En lov som heldigvis – for alle norske arbeidstakere - aldri ble satt ut i livet – fordi vi fikk et regjeringsskifte!

Foran Stortingsvalget i 2009, sa de samme partiene – dvs Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre – at det første de vil gjøre dersom de fikk overta makten igjen, er å innføre den arbeidsmiljøloven de vedtok 06.06.2005 (innføre Nebraska-tilstander).

I Norge er det et arbeidsgiveransvar å sørge for at arbeidstaker får sine ferierettigheter oppfylt, og ferierettighetene er pr definisjon ufravikelige.

Hvor har arbeidsgiveren til Dick Kincaid vært hen i forhold til arbeidstimene mellom 240 og 688 timer? Men arbeidsgiver går fri! Slik er klasseskillet i høyrepartienes verden (herunder EU/ EUs tjenestedirektiv).

Tatt i betraktning ovennevnte beretning fra Buffalo County - i delstaten Nebraska, må norske arbeidstakere sørge for at Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre aldri får komme til makten i Norge igjen! Vi skylder kommende generasjoner å få ha trygge arbeidsplasser og et godt arbeidsiljø, og norske arbeidstakere unner ingen å komme opp i en slik situasjon som det Dick Kincaid har fått oppleve.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar