fredag 4. desember 2009

EU er ondskap satt i system mot arbeidstakere!

Filmskaperen Michael Moore uttrykker at ”kapitalisme er ondskap satt i system”. Han sier videre at, sitat; ”Kapitalismen er satt opp for mindretallet. Den er ikke satt opp for flertallet”. Han har selvsagt rett i den påstanden!
EU–domstolens dom i Laval-saken i 2007, sett i sammenheng med en nylig avsagt dom i svensk arbeidsrett, tilsier også at det er grunnlag for påstand om at ”EU er ondskap satt i system”!

Lisboa-trakten vil i fremtiden låse EU-landene til at det kun er tillatt å føre arbeiderfiendtlig høyrepolitikk i Europa, basert på EUs fire friheter, dvs fri flyt av varer, tjenester, kapital og arbeidskraft. Med ”høyrepolitikk” i denne sammenheng menes systematisk nedbygging/ forringelse av arbeidstakernes lønns, trygde- og arbeidsvilkår gjennom sosial dumping og svekkelse avrettighets-/ stillingsvern.

EU fremmer direktiv på direktiv, som låser medlemslandene til ensidig å arbeide for sosial dumping av arbeidstakere, og dermed for en fremvekst av et todelt arbeidsliv – hvilket innebærer fremvekst av en ny underklasse (dvs en fattig arbeiderklasse). Fremveksten av den nye underklassen vil skje ved at billig utenlands arbeidskraft settes inn for å konkurrere på lave lønninger opp mot arbeidstakere - som i fase en - i typiske lavlønnsyrker i Norge. Det innebærer at arbeidstakere i rike EU-land blir enda fattigere, og at arbeidstakere i fattige EU-land blir litt rikere. Mens middelklassen får herje fritt – inntil systemet også innhenter dem. Middelklassen vil dermed først bli rammet i fase II – når det ikke er særlig mer å hente hos lavlønnsgruppene.

Systemet legges til rette slik Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet i Norge ville det på 1980-tallet (og fortsatt mener) da arbeidsledigheten var stigende i Norge, at arbeidstakere skulle settes opp mot hverandre ved å underby hverandre på lønn for å få seg en jobb. Et slikt system innebærer automatisk fagforeningsknusing – vel og merke til bare å gjelde lavlønnsgruppene (de med lav formalkompetanse). Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre støtter i dag store deler av denne tankegangen. Det kom til uttrykk da de – sammen med Fremskrittspartiet – vedtok ny kraftig forringet Arbeidsmiljølov den 06. juni 2005. En lov som Stoltenberg II-regjeringen fikk stoppet høsten 2005.

Erfaringen fra England, er at middelklassen midlertidig falle utenfor dette systemet med sosial dumping i fase I – men som det skjedde på slutten av Margareth Thatcher-perioden i England – så innhenter dette systemet også deler av middelklassen - som også ble ofret for sosial dumping og fattigdom etter hvert. Dette handler om et bit-for-bit-politikk!

Har man ikke en sterk inkluderende fagbevegelse som LO, som tenker solidaritet og fellesskap – så viser det seg arbeidstakernes faglige rettigheter raser fortere enn noen aner! Svenske arbeidstakere utsettes for dette i stor skala i dag.

EU fremstår som et system som systematisk motarbeider solidaritet, felleskap, likestilling og likeverd! EU er arbeidstakerfiendtlig!

Når man ser på utviklingen i Laval-striden, så er det skremmende å tenke på at den norske regjeringen, med et knapt flertall har vedtatt å implementere EUs tjenestedirektiv i norsk lov.


Svenska Dagbladet hadde et inserat forleden, som lød slik (i oversatt betydning):

Konsekvenser som følge av implementering av tjenestedirektivet i Sverige:

Bekymring over sosial dumping i tilknytning til Laval-saken
Økte motsetninger er oppstått etter Arbeidsrettdomstolens dom om millionerstatning, men dommen endrer ikke substansen i Laval-striden. Men dommen kan bidra til at spenning mellom de to partene blir ytterligere forverret. Bygningsarbeiderne og elektrikernes fagforeninger er dømt til å betale totalt 2,7 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger for blokaden mot bygging av en skolebygning i Vaxholm i 2004. Beslutningen fra arbeidsretten kan på en måte, som minister for sysselsetting, Sven Otto Littorin hevder, ses på som en logisk konsekvens av den utstedte Laval-dommen fra EU-domstolen i desember 2007. Da kom retten frem til at blokaden mot bruk av billig utenlands arbeidskraft ikke var forenlig med EUs lovgivning. Dommen har dermed resultert i at svensk lovgivning kommer til å bli endret. De nye reglene, som ennå ikke er vedtatt i riksdagen, trer i kraft 1. april neste år.
Selv om domsavgjørelsen ikke var helt uventet, så var den på ingen måte opplagt. Arbeidsretten hadde en indre uenighet, tre av de syv medlemmene av retten følte at erstatningsbeløpet burde vært redusert, eller ikke pådømt det hele tatt.
Fagforeningene er sinte og opprørte. LO-sekretær Per Bardh kaller dommen både inkonsekvent og urimelig, og leder for bygningsarbeidernes forening, Hans Tilly, kaller dommen for en skandale. Tilly mener at blokaden ikke var i strid med EUs regler på det tidspunkt da blokaden fant sted. Det mente ikke arbeidsrettsdomstolen i 2005 heller, dvs før saken ble sendt videre til EU-domstolen.

Det er først etter blokaden fant sted at de nye lovtolkningene er blitt vedtatt. Dermed mener fagforeningene at de handlet etter gjeldende rett i 2004. På hvilket grunnlag kan domstolene da idømme millionerstatning i dag er spørsmålet som reises?
For svensk næringsliv er arbeidsrettsdommen en triumf. Den innskjerper viktigheten av at fagforeningene respekterer EUs lovgivning, sier arbeidsrettsekspert Lars Gellner. Bygningsarbeiderne og elektrikerne vil gå på en millionsmell, men noen andre umiddelbare effekter blir det ikke av dommen. Endringen i svensk lov omkring forholdene rundt de utenlandske selskapene - som har midlertidig arbeidsoppdrag i Sverige - var allerede i gang i 2004. Konsekvensene på sikt er imidlertid et mer åpent spørsmål.
LO ser en fare for at fagforeningene ikke tør å håndheve kravene til kollektive tariffavtaler ovenfor gjestebedrifter like sterkt som før som en konsekvens av dommen. Lars Gellner tror også at fagforeningene nå vil "tenke tenke seg om" før tyr til lovstridige handlinger.
Arbeidsgivere ønsker den økte konkurransen velkommen i de hittil relativt lukkede innenlandske markeder, som hittil er blitt forhindret av de kampglade fagforeningene. Fagforeninger frykter for sosial dumping i forhold for utenlandsk arbeidskraft, og som til slutt også vil ramme svenske ansatte.
Den mest åpenbare konsekvensen av arbeidsrettsdommen er at det allerede kjølige forholdet mellom fagforeninger og arbeidsgivere er blitt ytterligere forsterket.
…..

Artikkelen viser at 1800-tallet er på full vei inn igjen, med fagforeningsknusing på den ene siden, og arbeidstakere som tvinges til streikebryteri på den andre siden.
Artikkelen viser også hvordan høyrepartiene tenker og ja til EU-tilhengerne tenker!

Det er regelrett skremmende at det finnes så mange tilhengere av norsk medlemskap i EU i den norske arbeiderbevegelse! De er blitt ofre for en markedsliberalistisk politikk (Fremskrittspartipolitikk), New Public Management (NPM), nye regnskapsmodeller, og hvor politisk makt og arbeidstakermakt overføres til kapitaleierne og domstolene.
Det er bare å konstatere at det finnes krefter i arbeiderbevegelsen som ønsker – som filmskaperen Michael Moore sier; Kapitalisme – ondskap satt i system!

1 kommentar:

  1. EU er ondskap satt i system,det er politikere som forsiktig lirker seg frem i kapitalistenes verden,det er storhetsånden som driver dere.Enden på dette blir stor fattigdom og nød blandt mennesker,det dere driver med er splttelse og ikke forening av mennesker.Det partiet høyre har gjort til nå er jo å legge ned arbeidsplasser, ikke å skape dem. Når det gjelder det å hjelpe mennesker i fattige land,så må det gå an å hjelpe dem i det landet de hører til, uten fri flyt av mennesker over den norske grense.Dette er ondsap mot det norske folk.Jeg trodde og mange med meg,at vi nå hadde skapt et velferdssammfunn der vi skal være likeverdig og ha det godt.Når jeg ser rundt meg og legger merke til så mange ungdommer sliter med å få seg jobb og blir syke av det, får jeg vondt inni meg.Det er ikke vanskelig å sjønne at det visse politikere driver med er ondskap av ypperste klasse.Jeg husker en gang jeg pratet med en mann,han var 90 år og dette er for fem seks år siden.Han bodde på finnskogen ganske nær den svenske grensen,hendelsen sjedde under krigen 1940-45.Han var bare femten år den gang og ble tvunget til å hjelpe tyskere med vedhogst og laste på lastebiler.En dag ble han truet av en tysk soldat på sin egen alder,han satt geværet i brystet hans og ville skyte han.Da han kom hjem og fortalte sin far hendelsen,sa faren at han skulle flykte til Sverige og det gjorde han.Når krigen var slutt i 1945 var det mange tyskere som flyktet over til sverige også tyske offiserer for å unnslippe.Han fortalte meg at en dag han var innom en kafe,satt det mange tyske offiserer rundt et bord der,de snakket om krigen og nederlaget i norge og mer.Han hørte ogå de sa at neste gang skal vi ta dem,men økonomisk og sosialt.Dette kan tyde på at de visste litt mer om EU dannelsen også den gang.Når vi ser tilbake på nittenhundretallet,så har det hvert to verdenskriger med tyskere i spissen,det jeg har vanskelig med å forstå er hvordan mennesker kan henge seg på noe sånt.Vi har jo et fedreland og fedre betyr mor og far til våre barn,hvorfor skal vi ikke da ta vare på landet vårt som det er,vi var jo så glade når krigen var over og freden senket seg over norge.Jeg mener at det beste vi kan gjøre er å hjelpe mennesker i det landet de bor i! Vi må bare kanalisere pengene mere riktig så hjelpen kommer de trengende tilgode,vi kan jo også hjelpe på andre måter,for exempel lære dem å dyrke jorden på en fornuftig måte,hjelpe dem med vanningsutstyr,boring etter vann,slik at mennesker kan leve der de bor.Vi kan også påvirke statsledere til å ta vare på folket sitt så det blir til det gode for folket og dem selv.Statsledere burde jo i høyeste grad leve i kjærlighet til sitt folk og vi bør hvere veldig glade for den rikdommen vi har oppnådd her i landet etter siste værdenskrig.Det gjelder nå å ta vare på det,så ikke det forsvinner ut i det blå.Vennlig Hilsen Svein Kristoffersen.

    SvarSlett