torsdag 10. desember 2009

Omfattende diskriminering i EU!

En undersøkelse utført av EUs byrå for grunnleggende rettigheter (FRA) konkluderer mer at diskrimineringen av innvandrere og minoriteter har nådd sjokkerende høyder i EU – er det slått fat i en ny rapport. Her brukes EU-systemet ordet ”sjokkerende” – det er verdt å merke seg (og denne gangen er det ikke Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, som benytter uttrykket ”sjokkerende” – det betyr at vi må tolke ordet for dette uttrykket slik som det er ment).
Med markedsliberalisme, og med innføring av New Public Management (NPM) – og regnskapssystemer knyttet til den NPM-modellen, er denne konklusjonen om diskimering verken ny, overraskende eller uventet!

EU-landene vedtar en masse direktiver som de pålegger medlemslandene/ EØS-landene å følge/ implementere i egen lovgivning basert på diskiminering (dvs frata arbeidstakere rettigheter og overføre makten til kapitalkraftene).

EU skal åpenbart utvikles til å bli en reguleringsstat basert på høyrepolitikk og markedsliberalisme – og uten å åpne demokratiske behandlingsprosesser (alt styres ovenfra og ned - fremfor fra grasrota og opp til avgjørende myndigheter).

Etter at direktiver er vedtatt, virker det som om EU-politikerne fraskriver seg all makt og myndighet – og muligheter for særlig videre påvirkning. Da overlater politikerne all makt til EU-domstolene - som har i oppdrag å håndheve direktivene (politikk overlates til domstolene). EU-domstolene på sin side, viser det seg – å ikke lengre avsi sine dommer basis lov (demokratiske vedtatte lover) slik folkeretten krever, men på basis avdirektiv fastsatt av høyreorienterte markedsliberalistiske holdninger og spesielt utpekte markedsliberalistisek dommere – alt i den hensikt å fremme sosial dumping (hvilket de gjør i et meget høyt tempo). Eksempelvis Laval-dommen).

Høyrepartiene (markedsliberalismen) har som kjent programfestet at de vil ha et todelt arbeidsmarked – et for de rike/ de med høy utdannelse, og et arbeidsmarked for fattige/ de med lav formalkompetansen. Alt for å fremskaffe en ny underklasse (fattigdomsklasse). I Norge er Fremskrittspartiet en særdeles pådriver i en slik retning!

Diskriminering, både ovenfor personer med annen etnisk opprinnelse, og i form av innleid av arbeidskraft på sosial dumping - er høyrepartiene og markedsliberalismens viktigste kort i arbeidet med å utvikle sosial dumping/ utvikle en ny underklasse (fattigdomsklasse), Dette handler om en bit-for-bit-politikk hvor da fattigste rammes først – men slik at dette på sikt også vil ramme arbeidstakere på lavere/ midlere inntekter og utdanningsnivå. Som Carl I. Hagen (Fremskrittspartiet) sa det på 80-tallet – det viktigste bidraget for å få flest mulig i arbeide, er at arbeidstakere begynner å underby hverandre på lønn. Det er slik markedsliberalismen fungerer i praksis arbeidstakere tjener etter hvert så dårlig at de ikke makter å betale sine forpliktelser på ei lønn. Carl I. Hagen utsagn er også et virkemiddel for fagforeningsknusing og knusing av landsdekkende tariffavtaler og landsdekkende streikerett. Eller som Fremskrittspartiet – gjennom fordekt retorikk uttykker; Fremskrittspartiet vil gi makten til den enkelte arbeidstaker på bekostning av LO.

Spørsmålet er; Hvorfor har EU et eget byrå for grunnleggende rettigheter (FRA)? EU er en konstruksjon - hvis formål er nettopp diskriminering av arbeidstakere på lønn og rettigheter (velferd og faglige rettigheter), samt en domstol som dømmer ut fra marked/ fortjeneste til rike fremfor på demokratisk folkerett og hensyntagende til arbeidatekernes interesser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar