søndag 13. desember 2009

Klassesamfunnet EU - det mosatte av fellesskap!

Det er jo ingen hemmelighet at EU er et klassesamfunn, og at det er blitt et fristed for politikere som ikke vil betale skatt. Det som er trist er personer som hevder at de er sosialdemokrater – men som i praksis i realiteten er bærere av Fremskrittspartiets politikk (EUs politikk) – utnytter disse godene. Det er ikke lenge siden tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland ble avslørt for slike skatteunndragelser mens hun bodde i Frankrike. Etter avsløringene vendte Brundtland hjem til Norge igjen.

Jeg har ofte lurt på hvorfor tidligere Stortingspresident Torbjørn Jagland i sitt embete - ofte uttalte seg nærmest som om Norge var medlem EU, og at han hele tiden går i forsvar for EU, og totalt undervurderer det flertallet i Norge som er mot norsk medlemskap i EU.

Det skal derfor bli meget interessant å se hvordan Torbjørn Jagland vil håndtere nyhetsoppslaget om at han som tidligere stortingspresident er blitt nullskattyter, etter at han overtok som generalsekretær i Europarådet. Han får etter det som er opplyst en årslønn på 2,2 millioner kroner – skattefrihet - i sin nye jobb, og at han i tillegg bor gratis i et herskapshus i Strasbourg. Europarådet betaler i tillegg for fire tjenere og en sjåfør jf medieoppslag.

Saken forteller veldig mye om hva slags konstruksjon EU er – dvs hvordan det fremmer høyrepolitikk med et system hvor makthavere og rike skal betale minimalt/ ingen skatt (og dermed opprettholder systemet med adelsmenn) – samtidig som EUs velferdssystemer forringes/ markedsliberaliseres. Skatt er visst noe høyresiden og EU mener at bare skal gjelde underklassene – dvs skatt for å sikre makthaverne (adelen) inntekter.

Den største skuffelsen er selvsagt at dersom(såkalte) sosialdemokrater godtar å bli med på et slikt system. Dette er det stikk motsatte av fellesskap!
Så Torbjørn Jagland – her får du sørge for å etablere et system hvor du betaler skatt (husk; Norge er ikke medlem av EU).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar