onsdag 23. desember 2009

Soga om blå-nissene, grønn-nissene og rød-nissene!

En julehilsen
Fargene rød og grønn – står for meg som kjærlighetens og varmens farger.

I Norge skjedde det at rød-nissene og grønn-nissene fant hverandre. Det skjedde først ved fylkestingsvalget i Oppland i 2003 - da de rød-grønne nissene gikk sammen i et samarbeid for å få fjernet de borgerlige blå-nissene ut av fylkestinget. Det skjedde med brask og bram! Ved Stortingsvalget i 2005 ble det rød-grønne samarbeidet formalisert på riksplan.

Rød-nissene og grønn-nissene er opptatt av å utvikle et samfunn som er inkluderende, - bygd på kjærlighet til hverandre, omsorg og varme – og et samfunn bygd på rettigheter og plikter for den enkelte (også for blå-nissene)! Rød-nissene og grønn-nissene er opptatt av fellesskap og rettferdig fordeling av det som skapes, og et trygt velferdssamfunn som er der når noen trenger andres hjelp.

Forleden åpnet jeg avisen, og så at gradestokken hadde krympet ned til minus 40,9 grader i Nord-Gudbrandsdal. Det er styggkaldt – og ubehagelig! Da dukket tankene om blå-nissene opp og hvordan deres politikk er. Disse blå-nissene som ustanselig er opptatt av å bygge ned alt det som rød-nissene og grønn-nissene i dag står sammen om å bygge opp og forbedre. Blå-nissene vil ha et samfunn bygd på ”hva som tjener meg” – ikke på hva vi kan gjøre sammen. Blå-nissene vil ikke være med på å fordele av verdiene som skapes - og skape felles trygghet for alle. Blå-nissene vil heller ikke betale skatter og avgifter til fellesskapet, men de vil likevel ha flotte, brøytede/ strødde veier, skoler, sykehus, aldershjem, kontantstøtte, pensjon osv osv – men sånn tenker jo de som er seg selv nærmest. De vil ha – men vil ikke være med å betale for det.

Blå-nissene mener at noen mennesker er bedre og mer verdt enn andre. Blå-nissene mener at de menneskene som er mer verdt enn andre er de som er rike og velstående, eller arver seg rike og velstående, og de høyt utdannede. Blå-nissene mener at disse skal behandles adelig og med særfordeler – eksempelvis på lønn, og tilang på å bygge ned strandsoner osv - slik at rød-nissene og grønn-nissene ikke slipper til disse områdene, og de vil private helsetjenester betalt/ subsidiert av fellesskapet mv mv. Blå-nissene mener at de rike og velstående/ de høyt utdannede skal ha trygge gode stabile arbeidsbetingelser, pensjons- og velferdsordninger (inklusive bonusordninger, pensjonsavtaler, opsjoner osv osv). Men så er også sånn at blå-nissene mener at rød-nissene og grønn-nissene er en slags dum underklasse (fordi de vil dele med andre i fellesskap) – og fordi de vil ta felles ansvar. Blå-nissene mener at disse skal ha lagt dårligere forhold. De rød-grønne nissene kommer som oftest av arbeidernissefamilier - og som ofte har bakgrunn med midlere eller lavere formalkompetanse, og er mindre velstående. Blå-nissene mener at disse rød-grønne arbeidernissefamiliene skal gjøres enda fattigere. For å oppnå det må de rød-grønne nissene ha uttrygge lønns- og arbeidsvilkår (innføre midlertidige kontrakter/ lave stillingsbrøker, oppheve arbeidstidsbestemmelser/ stillingsvern osv osv ) og bare ha svake pensjons- og velferdsordninger (minimumsløsninger). I tillegg må boligmarkedet innordnes slik at de røg-grønne nissene alltid står som gjeldsslaver til finansinstitusjoner som i all hovedsak eies av blå-nissene. Det gjøres ved at bygges lite boliger – slik at etterspørselen og markedet presser prisene urimelig høye.

Fattigdomsnisseklassen skal gjenskapes gjennom å bekjempe de rød-grønne nissenes fagforeninger, bruk av sosial dumping som virkemiddel, og forrige lover og avtaler som skal beskytte arbeidernissene i arbeidslivet – med hjelp fra EU.

Som en rød-nisse sa det litt ironisk for en tid tilbake (litt omskrevet/tilpasset);
”Norge har vært rammet av tre katastrofer. Den første var svartedøden (svartedauen), den andre var andre verdenskrig, og den tredje og den verste var opprettelsen av BI (markedsliberalistenes utklekkingsanstalt) – for der henter alle (blårussen) blå-nissene det usosiale tankegodet fra”.

De som kan være stolte i dette samfunnet, er de rød-grønne arbeidstakernissene!!! Det er arbeidstakernissene som skaper verdiene, det er arbeidstakernissene som har skapt velferdsstaten, det er arbeidstakernissene som tar et samfunnsansvar som inkluderer alle – også blånissene! Derfor - Rød-grønne arbeidstakernisser – vær stolte! Det er dere rød-grønne nisser som er ryggraden og bærebjelken i samfunnet!

Sannheten er at det er rød-nissene og grønn-nissene som lever de ”rike livene” – fordi de har evnen til å dele og gi av hverandre i fellesskap! Mens blå-nissene derimot er de fattige – fordi de vil verken dele eller fordele, er bidra i et fellesskap med likeverd under slagordene ”frihet, likhet og brorskap”! Det må være et fattig liv – faktisk opp mot 40,9 minusgrader!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar