søndag 27. desember 2009

Klassejusen slår til!

Skattelistene kan være en saga blott. Politidirektoratet uttaler at de mener det er en klar sammenheng mellom offentliggjøring av skattelister og trusler/ innbrudd mot formuende.

Politidirektoratet hevder i et brev til Justisdepartementet at det kan være sammenheng mellom straffbare handlinger og opplysninger fra skattelistene. Finansdepartementet på sin side reagert med at de vil nøye vurdere Politidirektoratets henvendelse, og varsler at reglene kan bli endret.

Så enkelt synes det å være når eliten blir rammet. Når det er spørsmål om å gjeninnføre grensekontroll igjen (Per Olaf Lundteigens forslag) i den hensikt å begrense innslag av kriminelle banditter som ofte rammer arbeidstakergrupper og utsatte grupper (eldre/ uføre), så er svaret nei fra de samme myndighetene.
Dette forslaget fra Politidirektoratet er klassejus på sitt verste!

Det å skjerme skattelistene for formuende, er et krav som særlig Fremskrittspartiet har gått i bresjen for – og som nå synes i bli imøtekommet av Politidirektoratet.

For min del tror jeg at kriminelle finner frem til de formuende uten involvering av skattelister. De formuende er ganske synlig på andre måter, og de klikker seg sammen i boligområder, i hytteområder og i fjernere strøk. De skjuler ikke akkurat sin rikdom!

Dette handler nok mest om at det er ubehagelig å fremstå mer eller mindre som nullskatteytere samtidig de nyter av alle fellesgodene som er i samfunnet, og få fokuset vekk fra krav om mer rettferdige skatteregler, samt skjule hvor dårlig fordelingspolitikken fungerer her i landet.

Det skremmende hvor lett det er for rike og nyrike markedsliberalister og nå frem i alle fora som favoriserer distansering fra resten av befolkningen, hemmelighold om økonomiske disponeringer, og trygghet for seg og sine – selv i Politidirektoratet.

Jeg mener at tryggheten for arbeidstakere, eldre og uføre bør veie tyngre enn hva som – ofte meget sterkt misvisende – fremgår i skattelister! Detter er høyrepolitikk på sitt aller verste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar