fredag 13. mai 2011

En hån mot arbeidstakere i alle land!

Den britiske regjeringen har sendt ut et notat på høring hvor de foreslår å inndra 1. mai som arbeidstakernes frihetsdag. Regjeringen har invitert hele folket til å si sin mening, samt foreslå en ny en ny dato for innføring av en ny fridag på en annen tid av året.

Overraskende er jo ikke utspillet akkurat. Høyrepartier er - og blir høyrepartier – og står konsekvent aldri på arbeidstakernes side verken i Norge eller i andre land!!!

Vi husker jo Bondevik I-regjeringen, som i perioden 1997 – 2000 fremmet et tilsvarende forslag om å fjerne 1. mai som fridag. Slike utspill kan jo ikke tolkes annerledes enn et nok et forsøk på fagforeningsknusing – og et innspill om etablering av en ny underklasse i samfunn. At høyrepartiene virkelig ønsker å tydeliggjøre økte klasseforskjeller – og økt fattigdom – fikk vi til overmål demonstrert under Bondevik II-regjeringen (Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre – med Fremskrittspartiet som garantist for Bondevik II-regjeringens politikk). Da kuttet de i støtten til langtids arbeidsledige med hele kr 20 000.- (2001 – 2005).

Det den britiske regjeringen gjør – er ikke annet enn en hån mot landets arbeidstakere, og de faglige rettighetene som arbeidstakerne ønsker å kjempe frem.

For arbeidstakere – er det en viktig erkjennelse – høyrepartiene står ikke på arbeidstakernes side! De vil ha lov- og rettsløse tilstander i arbeidslivet, slik “Adecco-avsløringene” viste for en tid tilbake! Derfor er det viktig å holde Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre langt vekk fra maktens korridorer både lokalt (kommuner), regionalt (fylke) og stat (regjering) – dersom arbeidstakere ønsker å bli behandlet med et minimum av respekt!

1. mai er og blir arbeidstakernes frihetsdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar