tirsdag 17. mai 2011

Og slike vil styre landet?

VG omtaler i dag (17.05) at Fremskrittspartiets Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen skulket sine politiske plikter – og tok med familien på sydenferie.

Scenario I;
To uker etter Stortingets 11 dagers påskeferie, og en drøy måned før Stortinget tar tre måneders sommerferie, tar altså Fremskrittspartiets Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen med seg kona og reiser på ferie. Og begrunnelsen var – jf VG;
- ”At han (Per-Willy Amundsen) og kona trengte fri” og ”for oss (Per-Willy Amundsen og kona Gry Anette Rekanes) gjaldt det å finne dager som passet for oss begge”.

Scenario II;
Fremskrittspartiet sitter med ansvaret for helse- og omsorgsetaten, og deler byregjeringsansvaret med Høyre i Oslo. Fremskrittspartiets politikere har forsømt sitt arbeidsgiveransvar etter Arbeidsmiljøloven (Aml, § 2-2), og tillatt at private vikarbyråer har benyttet arbeidstakere inntil 16 timers vakter – hvor de har blitt så utslitte at de har måttet overnatte i bomberom, i biler og lignende. Ingen beklagelse fra Fremskrittspartiet over at disse ”ikke har fått fri overhode over lange tidsintervall” – og ingen tilbud om fri på tilsvarende måte som Fremskrittspartiets Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen ved selvtekt benytter seg av. Når trenger arbeidstakere fri – jf Fremskrittspartiets definisjon.

Scenario III;
Fremskrittspartiet avholdt nylig landsmøte. Der mener Fremskrittspartiet at arbeidstakere skal jobbe i 6 timer i strekk uten pause, arbeidstiden skal forlenges fra i snitt 37,5 timers arbeidsuke til 42,5 timers arbeidsuke inklusiv spisepause. Arbeidsdagene skal bli på inntil 13 timer, og det skal jobbes dobbelt som mye overtid som tidligere (inntil 400 timer). Det skal ikke være varslingstid på arbeidstid – dvs at arbeidstaker skal være tilgjengelige for arbeidsgiver 24 timer i døgnet, 7 dager i uka - og det skal i tillegg jobbes mer skift og nattarbeid. Og på toppen av det hele - arbeidsgiver skal slippe å betale overtidsbetaling til sine ansatte. Konklusjon arbeidstakere skal jobbe mye mer – for mye mindre betaling – slik at virksomhetseiere og aksjonærer skal tjene mye mer i et enda raskere tempo.

Konklusjon;
Gjennom konkludert atferd kan man fastslå at Fremskrittspartiets politikere opphøyer seg selv til personer på lik linje med – noe vi for øvrig har avskaffet i Norge – dvs ”adelige” som er underlagt andre spilleregler enn andre i samfunnet. Dvs – i betydning at tillitsvalgte i Fremskrittspartiet kan komme og gå som det vil/ nr det passer dem (så betyningsfull definerer de sin egen jobb).
Fremskrittspartiet har gjennom Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsens utsagn, og konkludert atferd, fastslått at arbeidstakere pr definisjon er en underklasse – som skal vingeklippes til ytterste hva angår lønns- og arbeidsvilkår. Og hvor det er arbeidsgiver som skal bestemme om en arbeidstaker skal få fritid eller ikke (gjennom å være tilgjengelig 24 timer i døgnet, 7 dager i uka). Der personer som Fremskrittspartiet definerer seg som ”adelige” – med egne spilleregler – utvider grensene for fri – skal underklassenes fritid strammes inn. Pr definisjon kalles dette et forskjellssamfunn!

Fremskrittspartiets Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen, er i ferd med å undergrave hele Stortingets betydning – og betydningen av hvem velgerne stemmer på.

Hadde en arbeidstaker gjort tilsvarende det som Fremskrittspartiets Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen her har gjort – dvs ved selvtekt bare reist på ferie, ville vedkommende arbeidstaker normalt ha blitt møtt med oppsigelse for tillitsbrudd på arbeidskontrakten og misbruk av fritidsrettigheter mv når vedkommende kom tilbake. I tillegg ville en arbeidstaker, som eventuelt hadde gjort tilsvarende som Fremskrittspartiets Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen, av Fremskrittspartiet, blitt definert til å ”skulke jobben, unnasluntring, er late mennesker som misbrukere av skattebetalernes penger osv osv. Hva vil Fremskrittspartiet kalle Fremskrittspartiets Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen sin atferd i dette tilfellet?

Så respektløs kan altså en Stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet få seg til å opptre ovenfor så vel Stortinget og Stortingets eget reglement, som ovenfor velgere, og den tilliten som et utvist ovenfor landets fremste tillitsvalgte!
Og slike søker makt – og ønsker å styre landet? Det er da man virkelig blir målløs – og det umulig å finne ord som er dekkende for situasjonen! Og slike skal styre landet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar