torsdag 5. mai 2011

Fremskrittspartiet er et "Adecco-parti"!

Dagsrevyen 04.05 hadde et innslag om at Fremskrittspartiet vil endre Arbeidsmiljøloven. Fremskrittspartiet hevder at “Arbeidsmiljølov er utgått på dato, og trenger oppmykning”.
Innslaget i Dagsrevyen viser at Fremskrittspartiet angriper like mye tariffavtalene - som Arbeidsmiljøloven - med sitt forslag. Utspillet er kort og godt et angrep på hele fagbevegelsen og arbeidstakernes faglige opparbeidede rettigheter. Fremskrittspartiet fremstår med dette som “Adecco-parti” og talerør for “Adecco-firmaenes” lønns- og personalpolitikk!!!

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) støtter Fremskrittspartiets forslag jf kommentarer i nyhetsinnslaget!

I Klassekampen 05.05 fremgår det at Høyre følger etter, og vil vinne velgere gjennom i offentlig sektor “med anbud og oppmyking av arbeidstakerrettigheter” – dvs sosial dumping! Høyre går blant annet inn for “brukertilpassede turnusordninger” – ikke arbeidstakertilpassede turnusordninger, og hvor arbeidsgiver skal ha styringsretten.

Dette er å bringe tilbake fortidens arbeidsliv! Det er gammeldags – og fremmer ikke målsettingen om at “vi skal ha et helsefremmende arbeidsliv”!

Fremskrittspartiets forslag;
Jf Dagsrevyinnslaget foreslår Fremskrittspartiet å;
- Øke arbeidstiden fra 37,5 timer til 40 timers arbeidsuke (Dette er et angrep på tariffavtalene på ukentlig arbeidstid).

- Øke daglig arbeidstid fra 7,5 timer inntil 13 timer pr dag (et forslag som kan innebære at barn får veldig lite foreldrekontakt – og blir overlatt til seg selv/ andre – det sier Fremskrittspartiet samtidig som de mener at foreldre skal ta mer ansvar for barn og barns atferd. Er det noen som tror at rike foreldre vil behandle barna sine slik?).

- Fjerne ordninger med betalt spisepause, og at rettigheter til pause skal gis først etter 6 timer (mot dagens 5 1/2 time). Det betyr at Fremskrittspartiet vil gjøre arbeidslivet vanskeligere for personer med eksempelvis diabetes og andre sykdommer osv, og kan ha som effekt at personer med sykdommer støtes ut av arbeidslivet). I tillegg vil et slikt forslag øke belastningene for mange. Ordningen betyr i praksis en økning av arbeidsuken fra 37,5 time til 42,5 timers arbeidsuke – inklusive ubetalt spisepause.

- Fjerne kapitelet om overtidsbetaling. Dvs innføre – og tilrettelegge for “Adecco-bedriftene” og deres avlønningssystemer (sosial dumping).
- Fremskrittspartiet vil åpne opp for at arbeidstakere skal kunne jobbe inntil 400 overtidstimer pr år (det skal visstnok fortsatt hete “overtid” selv om det ikke skal godtgjøres for det jf Fremskrittspartiets forslag – logikkbrist???)

Billig arbeidskraft
Fremskrittspartiet vil med andre ord legge til rette for et mer eller mindre døgnåpent samfunn, og gi arbeidsgiver rett til å disponere arbeidstakerne slik de vil – og uten at det skal koste arbeidsgiver noe. Dvs at Fremskrittspartiet legger til rette for å gi arbeidsgivere billigere arbeidskraft.

Det alvorligste med en eventuell slik omlegging som Fremskrittspartiet foreslår, er at arbeidstakeren mister et hvert vern av fritiden – og vil i praksis måtte stå tilgjengelig for arbeidsgiver 24 timer i døgnet (slik “Adecco-avsløringene” har vist).

Helsemessige konsekvenser
Forslaget til Fremskrittspartiet handler om at arbeidstakere skal jobbe lange dager, arbeide mye overtid, og dermed forbruke mennesker helsemessig – som bare har en hensikt – øke eierne av virksomhetene økte fortjenester, bonusordninger mv.

Øker arbeidstiden med 2,5 timer pr uke, så utgjør det ca 100 timer ekstra timer pr år + at arbeidstakeren kan jobbe inntil 400 timer overtid. Hvilken forsknings støtter du deg til – som tilsier at dette er “helsefremmende”? På toppen av det hele har Fremskrittspartiet som grunnholdning å kutte i pensjoner, sykelønnsordninger og uføretrygd – dvs økonomisk straffe de som blir utslitt/ støtes ut av arbeidslivet for tidlig.

Fremskrittspartiet har også uttalt at folk må ta større ansvar for egen helse – hvem skal få overskudd til å bedre ivareta egen helse med inntil 500 flere arbeidede timer pr år?

Arbeidstidskapitlet i Arbeidsmiljøloven er tilpasset medisinsk forskning så optimalt som mulig – i den hensikt å forebygge helseskader, at arbeidstakere blir utslitt før pensjonsalder med tilhørende uføretrygding, yrkesskader mv. Slik grunnleggende forskning vil Fremskrittsparti velge å overse virker det som.
Det kan virke som at arbeidstakere - i Fremskrittspartiets øyne – er en person som nærmest skal kunne utnyttes rått til vedkommende er utslitt og uføretrygdet lenge før oppnådd pensjonsalder.

Svekket aktsomhet
All medisinsk forskning viser at lange arbeidsdager, mye overtid, anstrengende arbeid mv, medfører at arbeidstakere kan få nedsatt reaksjonsevne, redusert aktpågivenhet. Fremskrittspartiets forslag kan derfor også være en sikkerhetsrisiko. Eksempelvis sier undersøkelser fremmet av Trygg trafikk at dersom en sjåfører kjører 8 timer i et strekk, nedsettes konsentrasjonsevnen tilsvarende som om man har 1 promille alkoholprosent.

Konklusjon
Man kan trygt fastslå at Fremskrittspartiets politikk går ut på at “de rike/ virksomhetseierne” skal få “økt frihet” til å utnytte og drive rovdrift på arbeidstakere – gjennom det udefinerbare begrepet “fleksibilitet”. Dvs at arbeidsgiverne skal få rett til begrense arbeidstakernes medbestemmelse og rettigheter – dvs at arbeidstakernes “frihet” skal begrenses. “Frihetsbegrepet til Fremskrittspartiet er med andre meget flytende og udefinerbart – dvs en floskel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar