lørdag 7. mai 2011

Når Høyre snakker om likestilling

Julie Brodtkorp Voldberg (Høyre) refser norske menn, og hevder at menn ”tar bare kremjobber i hjemmet, og at menn må ta mer ansvar hjemme” (VG, 06.05).

Jeg er enig i påstanden, men påstanden er utrolig lite troverdig når den kommer fra Høyre! Det Julie Brodtkorp Voldberg forsøker på, er å fremstille Høyre som et parti som er opptatt av likestilling. Det er og blir bare feil, feil feil!

VG, 07.05 har vel den rette beskrivelsen om Høyrefolk, og som er som følger; At ”Høyrefolk flest har vaskehjelp”. Den virkeligheten snakker Julie Brodtkorp Voldberg selvsagt ikke om!
Det er vel den virkeligehten som VG beskriver – og som er dekkende og beskrivende for Høyrefolk – hovedregelen er at andre gjør rent for dem. Man kan faktisk stille spørsmålstegn med hvor mye Høyrekvinner faktisk vet om hvordan husarbeid, og hvordan det faktisk fordeles i de enkelte hjem.

Høyre har landsmøte i disse dager. En av de sakene som – jf mediene skal behandles og vedtas, som en del av Høyres politikk – er hvorvidt de rike, dvs de som har råd til det – skal få skattefradrag for å benytte seg av hushjelp, vaskehjelp, gartnere, håndverkere m.v. i sin tjeneste.

Fakta, og sannheten om Høyre med dette forslaget, er at Høyre ønsker en fremvekst av en ny underklasse. Dette skatteutspillet er et klart bevis på det! Dette nærmer seg farlig nær tilstandene vi hadde på den tiden med husmenn i sin tid – dvs i form av en arbeidstakergruppe som ikke er verdt alminnelig arbeidsvilkår – men skal ansettes på særvilkår! Snakk om stigmatisering av enkelte yrkesgrupper – eller underklasser som Høyrefolk åpenbart må vurdere disse til å være!

Hovedgrunnen til Høyres forslag er selvsagt å svekke velferdsordningene i samfunnet. Velferdssamfunnet er avhengig av en inntektsside – for å bære utgiftene med den. Skattefritak/ skattelettelser er derfor et egnet middel til å undergrave hele velferdssamfunnet! Høyrefolk vil generelt verken dele eller fordele med andre enn sine egne, så forslaget innebærer i realiteten bare god gammel Høyrepolitikk – slik vi alltid har kjent den.

Det Julie Brodtkorp Voldberg burde være opptatt av, og som arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Arbeiderpartiet) helt riktig uttalte i tilknytning til 1. mai-feiringen. Bjurstrøm stilte spørsmålet ”Hvem skal vaske for vaskehjelpen”! Kan du svare på det Julie Brodtkorp Boldberg?

Egentlig er det ganske frekt av Julie Brodtkorp Voldberg å fremstille det som om Høyre er opptatt av likestilling, når Høyre parallelt fremstiller seg selv som et parti som er for opprettelse av underklasser – hvor blant annet rengjøringsansatte, gartnere, håndverkere m.fl hører med til underklassene!
Det paradoksale er at Julie Brodtkorp Voldberg roper på mer likestilling samtidig som at hun er imot forslagene om pappapermisjon.

Høyre fremstår som et parti uten troverdighet i denne saken er konklusjonen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar