tirsdag 9. mars 2010

Lobbyistene kan fortsette som før!

Jf VG 09.03 fremgår det at Stortingets presidentskap sier nei til å innføre et register for lobbyister som forsøker å påvirke politikere i Norge.

EU-politikken svømmer innover Norge! I EU jobber ca 6 000 lobbyister med å påvirke politikerne i EU. De har all verden med penger – stilt til rådighet av eliten, samt all verdens kompetanse og hjelpemidler for å ha optimal påvirkning. Og de vinner frem!
Arbeidstakere, med lavere og midlere kompetanse og økonomisk midler skal valses ned – ikke bare i EU – men også i Norge.

Nå hadde Stortinget en mulighet til å styrke demokratiet, samt sørge for en offentlighet om hvem som utøver lobbyvirksomhet, men sier altså nei.
Norge fører den verste høyrepolitikken man kan tenke seg på dette området! Det vil si å utvikle et lukket system for eliten. VG opplyser at i USA, har Barack Ombama, som politisk – målt mot norske partier – ligger et sted mellom Høyre og Fremskrittspartiet, har lagt ned forbud mot at tidligere medhjelpere i hans system kan komme tilbake som lobbyister. Og det opplyses at flere land har innført lobbyregister. Norge sier altså nei.

I tillegg ser vi at Trond Giske inviterer 20 av de mest vellykkede til et eget lukket utvalg, som skal påvirke hvordan de skal tjene seg en da rikere – enda raskere.

Dette var en utrolig trist avgjørelse av Stortingets presidentskap! Klassesamfunnet har virkelig gjenoppstått i Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar