søndag 10. juli 2011

Fremskrittspartiet og bibliotek

Skatte- og avgiftspartiet for sosiale ulikheter – Fremskrittspartiet, tar opp igjen gammelt tankegods fra det samme parti fra 80-tallet. Fremskrittspartiet i Oslo vil innføre brukeravgift på kr 300.- pr år pr person for å benytte de offentlige bibliotekene. Carl I. Hagen stilte følgende spørsmål på 80-tallet – ”hvorfor skal bibliotekene være gratis”!

Dette er nok et angrep på fagbevegelsen, arbeidstakere og de som er avhengig av samfunnets trygder og støtteordninger fra Fremskrittspartiet!

Historikken er; Før 1888, var det bare de rike og de med kunnskap – dvs menn som hadde stemmerett i Norge. Allmenn skolegang var derfor en svært viktig kamp for fagbevegelsen! Retten til skolegang for alle vant fagbevegelsen frem med, men problemet var at arbeidstakernes barn hadde ikke råd til å kjøpe bøker – den luksusen tilhørte bare de rike. Dermed ble mange forhindret fra å gå på skolen – for de rike ville ikke dele solidarisk den gang som nå. Det problemet løste fagbevegelsen gjennom å etablere egne bibliotek – men som var åpent for alle – for at alle skulle få mulighet til skole og utdanning uavhengig av bakgrunn. Det er bakgrunnen for dannelsen av bibliotekene.

Bibliotektjenesten er i dag en del av det offentlige tjenestetilbudet, og er i dag – tillegg til å være bibliotek – et kulturelt samlingssted.
Det er derfor ikke overraskende at Fremskrittspartiet vil rasere dette tilbudet, så aggressive som Fremskrittspartiet er mot arbeidstakere, fagbevegelsen og de som er avhengig av samfunnets stønadsordninger!

”Folk har råd til å betale nå til dags”, sier leder Christian Tybring-Gjedde i Oslo Fremskrittspartiet til forslaget om å innføre årsavgift på biblioteket.

Det er familier som har flere barn + voksne, da blir det fort 1 500 til 2 000 kroner pr år. For de mange som må prioritere hver krone de bruker, er dette mange penger. Men Fremskrittspartiets politikk er bygd på å ta fra de som har lite og gi til de som har mye fra før av, så dette er ikke annet enn en del av partiets forventede politikk. For å kunne gi skattelette til de rike, må noen betale – det er altså brukerne av bibliotektjenester som skal betale den prisen i Oslo!

Det er greit at skatte- og avgiftspartiet for sosiale ulikheter – Fremskrittspartiet, er så tydelige på sin usosiale politikk i god tid før høstens valg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar