søndag 10. juli 2011

Fremskrittspartistyrte kommuner dårligst på skole!

Torsdag offentliggjorde Dagbladet en undersøkelse som viser at Fremskrittspartistyrte kommuner er de dårligste skolekommunene.

Ikke overraskende spør du meg. Fremskrittspartiets fremste mål er å gi skatte- og avgiftslette først og fremst til de rikeste, da blir ikke skole prioritert. Man kan ikke få både i pose og sekk - heter det i et utrrykk. For tiltak fra samfunnet som er innført for å utjamne forskjeller – og som kommer arbeidstakere og personer med midlere lavere inntekt og utdanning til gode – er ikke en del av Fremskrittspartiets politikk.

Os kommune (hvor Fremskrittspartiets Terje Søviknes er ordfører) er en lavinntektskommune, som det viser seg at bruker mindre penger på alle områder enn mange andre kommuner. I den grad pengebruk er en omregningsfaktor på skole – så er resultatet gitt.

Prinsipielt er det litt pussig at en lavinntektskommune – med lave offentlige ytelser fra før av som følge av lav skatteinngang – velger Fremskrittspartiet som sitt fremste parti, det vil si det partiet som vil ha enda mindre inngang på skatter og avgifter og enda dårligere velferdsytelser.

I Oslo går Fremskrittspartiet inn for å innføre en bibliotekavgift på kr 300.- pr år pr person. Dette er selvsagt for å gjøre det enda vanskeligere for fattige å tilegne seg kunnskaper. En av Fremskrittspartiets fremste mål – synes å være å skape grobunn for nye underklasser i samfunnet!

For alle dem som er opptatt av skole og utdanning for alle – viser undersøkelsen at Fremskrittspartiet ikke er noe alternativ. Greit å få stadfestet det man allerede vet – spesielt i et valgår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar