torsdag 10. september 2009

LO-stolhet!

Det er morsomt å stå på stand, og spesielt morsomt når stolte LO-veteraner dukker opp!

I dag dukket en meget stolt - tidligere medlem i Norsk jernbaneforbund - på en tillyst LO-stand i gågata på Kongsvinger. Han ville gjerne få vise frem medlemsboka si fra den gangen han meldte seg inn i fagforeningen. Den viste at vedkommende har vært LO-medlem siden 1. mai 1946 – innmeldt på selveste arbeidernes frihetsdag - og hadde dermed hele 63 års medlemskap. Slik står det respekt av!Han viste en stolthet som man skal lete lenger etter – og han var stolt over å ha vært med på (LO)laget som har vært drivkraften i fremveksten av velferdssamfunnet!

Det neste han viste frem, var den første arbeidskontrakten han fikk fra 01.05.1946 – fra Brøttum sag i Ringsaker. Der fremgikk en litt spesiell møte å fastsettelønn på, for der sto det at lønnen ble fastsatt til kroner 1 – en og 7/10 dels øre.Slike flotte opplevelser gjør det morsomt og lærerikt å stå på stand – og det er kjempeflott å møte veteranene som har vært på å bygge det lønns-, lov- og arbeidsvilkår som vi har i dag!

Opplevelsen var så flott at jeg fikk lyst til å dele den med dere!
Stem på partiene som støtter fagbevegelsen! Dvs Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Senterpartiet og rødt!Godt valg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar