onsdag 9. september 2009

Vil du miste kollektive tariffavtaler og kollektiv streikerett?

KOLLEKTIVE TARIFFAVTALER OG STREIKERETT

Har du råd til å miste kollektive tariffavtaler og den kollektive streikeretten? Det er det Stortingsvalget handler om på mandag den 14.09.2009!
Det er ditt ansvar å beholde dagens kollektive tariffavtaler og streikerett – og det gjør du gjennom å stemme på partiene Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Senterpartiet og Rødt!

I Fremskrittspartiets valgprogram står det at Fremskrittspartiet vil, sitat; ”Sikre den enkelte arbeidstakers makt på bekostning av LO-toppene. FrP er imot landsomfattende tariffavtaler fordi vi vil gi makten til de lokale fagforeningene og de enkelte ansatte”.

I de seneste dagene har også Høyre ved Erna Solberg gått ut og angrepet LO, og vil åpenbart redusere LO sin makt.
Dersom de borgerlige partiene får flertall etter årets Stortingsvalg, så er det meget sannsynlig at LO blir forsøkt vingeklippet, samt at vernebestemmelsene på arbeidstid, ansettelser og oppsigelsesvernet i Arbeidsmiljøloven blir fjernet (Gjeninnfører arbeidsmiljøloven som Bondevik II-regjeringen/Fremskrittspartiet innførte våren 2005, men som den rød-grønne regjeringen reverserte høsten 2005).

Med et sterkt Høyre og et sterkt Fremskrittspartiet etter 14. september, er det meget sannsynlig at Høyre og Fremskrittspartiet sammen, eller hver for seg, vil gjøre alt de kan for å svekke LO og forsøke å fjerne kollektive tariffavtaler/streikerett.

Hva svarte partiene til LO (LOs 41 spørsmål til de politiske partiene)
- Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet er også motstandere av tiltak mot sosial dumping!
- Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet er imot å gi tillitsvalgte innsynsrett i lønns- og arbeidskontrakter – og dermed motvirke at tillitsvalgte hindrer sosial dumping – noe som kan undergrave hele det norske lønns- og avtalesystemet.
- Når det gjelder begrensninger i streikeretten, er Venstre og Fremskrittspartiet de to partiene som har sagt at de vil begrense streikeretten!

LO er den hovedsammenslutningen som organiserer flest blant arbeidstakere med lavere og midlere inntekter. Erfaringen viser at det er de med lavere og midlere inntekter som er mest avhengig av å beholde kollektive tariffavtaler/ streikerett – både for å beholde et anstendig lønnsnivå – men også for å unngå å bli ofret for sosial dumping!

Hvorfor går Fremskrittspartiet og Høyre så sterkt ut mot LO ensidig? Selvsagt er det i den hensikt å angripe de med lavere og midlere inntekter – og etter hvert gi disse arbeidstakerne enda dårligere lønns- og arbeidsvilkår. Det er jo det som er høyrepolitikk.
For det er slik at dersom de med lavere og midlere lønns- og arbeidsvilkår for enda mindre lønn – så frigis det midler til å øke lønningene til høytlønnede/utbytte til virksomhetseierne enda mer.
Det skaper økte forskjeller mellom folk, og det gir mindre til fordeling.

Når de med lavere eller midlere, som er et stort antall av norske arbeidstakere, får mindre lønn – blir det lavere lønninger å betale skatt av – det gir enda mindre skattepenger inn til staten. Samtidig vil Høyre og Fremskrittspartiet gi store skattekutt blant de høyt lønnede. Dette er høyresiden metodikk for å knuse velferdsstaten i en bit-for-bit-politikk!

Er du opptatt av å ha trygge gode lønninger, en trygg arbeidsplass og et bedre arbeidsmiljø – så hjelp din fagforening med å få til det! Er du interessert i å opprettholde en god velferdsstat som er der når du trenger hjelp!
Da kan du bidra til å sikre det ved å stemme på en av følgende partier; Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Senterpartiet eller Rødt!
Godt valg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar