søndag 13. september 2009

Slik vil Fremskrittspartiet undergrave dine faglige rettigheter!

Fremskrittspartiet, er sannsynligvis det mest EU-vennlige partiet som vi har Norge, men som ikke vil si det offentlig - har trolig hentet sitt standpunkt om 60 timers arbeidsuke fra EU.

Tidligere i år uttalte Euro-LO: - For første gang vedtar EU en lov som forverrer arbeidsvilkår.

Arbeids- og sosialministrene i EU vil innføre en maksimal arbeidstid som kan settes til 60 timer i uka - regna som et gjennomsnitt over tre måneder.

Omtrent på samme tidspunkt som at dette ble kjent, adopterte Fremskrittspartiet dette standpunkt (arbeiderfiendtlige som Fremskrittspartiet er) og vil ha innført en slik ordning her i Norge.

Den norske Arbeidsmiljøloven av 1977, hadde en grense på 48 timers arbeidsuke, under forutsetning av at det foreligger en avtale om gjennomsnittberegning av arbeidstiden.
EU vedtok i 1993 et direktiv som satte den ukentlige arbeidstida til høyst 48 timer.

Så åpnet man i Arbeidsmiljøloven for i 1977 - og gjentatt i Arbeidsmiljøloven gjeldende fra 2006, at der hvor det foreligger tariffavtale, kan man lokalt avtale å utvide grensen til 10 timer pr dag og 54 timer pr uke.

Det reelle i Fremskrittspartiets forslag, er at de vil øke grensen fra 48 timer til 60 timer som en generell ordning - også på steder hvor det ikke er opprettet tariffavtale! Det er alarmerende!

Det er et kraftig angrep på arbeidstakerens beskyttelse av fritiden, og det er et alvorlig angrep på tariffavtalene og fagbevegelsen. Det er faktisk et forsøk på fagforeningsknusing - gjennom å sette tillitsvalgte på sidelinjen i slike spørsmål!!! En ikke uventet handling når det kommer fra Fremskrittspartiet.

Nå er det slik at der hvor det foreligger en tariffavtale - så vil fagforeningene fortsatt ha makt til å kunne stoppe slik vanvidd.

Problemet er at der hvor det ikke er tariffavtale, og hvor det med et slikt forslag kan åpnes for at blir en normaltilstand opp mot 60 timers arbeidsuke. Det betyr også at det kan oppstå en konkurransevridning til fordel for uorganisert arbeidskraft. Dvs en ordning som i første rekke er tilpasset utenlandsk innleid arbeidskraft/ innleid arbeidskraft - ofte på kontrakter med sosial dumping. Det kan bety at arbeidsgivere foretrekker utenlandsk uorganisert arbeidskraft/ ikke-organiserte som da vil bli foretrukket fremfor organisert norsk arbeidskraft. Fremskrittspartiets hensikt er selvsagt at Frp vil ha en allmenn opphevelse av beskyttelsen av arbeidstiden/ sosial dumping/ fagforeningsknusing ovenfor alle norske arbeidstakere (slik blant annet arbeidstakere i England fikk oppleve det under Thatcher-regimet).

Hvordan skal man da kunne få opprettholde likelønn og høy sysselsetting blant kvinner under svangerskap og/ eller med helt små barn med slike arbeidstidsordninger?
Hva slags arbeidsliv ønsker vi for fremtiden - det er spørsmålet her!!!

Fremskrittspartiet er med et slikt utspill uten tvil et arbeiderfiendtlig parti. Ser forresten i Aftenposten i dag (13.09) at Margareth Thatcher og Ronald Reagan er Siv Jensens (leder i Fremskrittspartiet) sine store forbilder. Det forteller alt om Fremskrittspartiets syn på norske arbeidstakere!
Arbeidstakere - si nei til Fremskrittspartiet!!!

Det gjør du best ved å stemme på en av følgende partier:
- Arbeiderpartiet
- Sosialistisk venstreparti
- Senterpartiet
- Rødt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar