søndag 13. september 2009

Miljø- og klimapolitikk på borgerlig side?

Etter å ha fulgt med på partilederdebattene til NRK og TV 2, så synes det åpenbart at miljø- og klimapolitikken er en totalt tapt sak om det skulle skje at det blir et borgerlig flertall etter Stortingsvalget på mandag (14.09). Du kan bidra til å forhindre det – bruk derfor stemmeretten!

På den ene siden ser vi at Fremskrittspartiet ikke vil vedkjenne seg at slike problemer finnes, eller at klimaendringene i stor grad er skapt av menneskeheten. På den andre siden forsøker Venstre (det minste partiet på borgerlig side) forgjeves å påpeke at miljø- og klimautfordringer finnes.

Kristelig folkeparti forsøker – nærmest i en bisetning – å påpeke tiltak mot klimatrusselen på noen enkelte områder (satsing på tog og lignende), men står uten en helhetlig offensiv miljø- og klimapolitikk.

Så står Høyre med en fot i Fremskrittspartiets miljø- og klima-bed (som er fraværende) og en fot i Kristelig folkepartis bed (som er uten en helhet).

Blant de rød-grønne er det to partier (Sosialistisk venstreparti og Senterpartiet) som flagger miljø- og klimapolitikk meget høyt, og Arbeiderpartiet flagger saken ganske høyt. I tillegg flagger partiet Rødt miljø- og klimapolitikken meget høyt.

På 80-tallet leste jeg på en plakat ”Vi har ikke arvet jorden for å forbruke den – vi har den til låns fra våre barn barns barn”. Det er kloke ord!

Klima- og miljøutfordringene, nedsmelting av polområdene, mer ekstremvær m.v, gjør at vi må sette strenge krav til en aktiv nasjonal og internasjonal klimapolitikk. Utslipp av klimagasser og annen forurensning må reduseres! Målene i Kyoto-avtalen er et viktig mål å støtte opp om for Norge og verdenssamfunnet.

Skal man nå disse målene, vil det være helt feil å satse på et borgerlig flertall ved årets Stortingsvalg, og tro at Venstre vil ha noen som helst gjennomslag for miljøpolitikken med det utgangspunktet som de har!

Er miljø- og klimapolitikk viktig for deg? Da lønner det seg å stemme ”rød-grønt”, dvs:
- Arbeiderpartiet
- Sosialistisk venstreparti
- Senterpartiet
- Rødt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar