onsdag 16. september 2009

Ny regjering bør gi rom for en egen miljøvernminister!

Tidligere leder i Arbeiderpartiet, Reiulf Steen, ønsker seg en egen miljøvernminister, ut fra at ”i lys av klimakrisen må dette feltet gis høyere prioritet”. I dag er det slik at statsråd Erik Solheim er statsråd både for ”miljø og utvikling”.

Det kan virke som om at man i land med sterke innslag av markedsliberalisme og New Public Management (NPM), er det liten plass for høyt fokus på en målrettet og helhetlig miljøpolitikk. Det vil åpenbart være av stor betydning om Norge kan bli enda tydeligere på miljøvern! Derfor har Reiulf Steen et poeng i at miljøvern bør gis høyere prioritet.

Årets Stortingsvalg viser at miljøpartiene fikk en sterk tilbakegang, det er i seg selv en grunn til at den nye regjeringen bør sterkere inn på banen i miljøpolitikken.

Klima- og miljøutfordringene, nedsmelting av polområdene, mer ekstremvær m.v, gjør at vi må sette strenge krav til en aktiv nasjonal og internasjonal klimapolitikk. Utslipp av klimagasser og annen forurensning må reduseres! Målene i Kyoto-avtalen er et viktig mål å støtte opp om for Norge og verdenssamfunnet.

Derfor bør Arbeiderpartiet sterkt vurdere å opprette en egen ministerpost med ansvar for miljø og klima.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar