lørdag 27. februar 2010

Når profitten teller mest!

Etter at skattenivået i Norge ble ”frosset på 2004-nivå”, og dette er blitt et fredet nivå politisk i Norge. Etter flere år med reallønnsvekst for de fleste, har det medført at det private forbruket har øket, og det offentlige forbruket går ned (økt offentlig fattigdom).

Høyrepolitikken (EU-politikken) har vunnet – med nedbygging av velferdssamfunnet og offentlig sektor. Det har man fått oppleve innenfor eldreomsorgen også i Norge.
Derfor er det viktig å ta lærdom fra utviklingen i vårt naboland Sverige – med den høyredominerte regjeringen til Fredrik Reinfeldt, og som også er satt under press fra EU gjennom sitt EU-medlemskap.

Avisen Aftonbladet har publisert en artikkel om effekten av høyresidens privatisering i Sverige fra Timrå, publisert 27.01.2010:

”Rasjonering innført i aldersboliger”
Besparelsene i eldreomsorg i Timrå kommune slår nå ut ovenfor de eldre og deres kaffepauser. To kopper kaffe, og maksimalt tre dl melk per person per dag er en diett nå blir innført i Timrå, skriver Sundsvall Tidning.

Det nye diett-direktivet ble fremforhandlet for en tid siden, og ideen er at personalet gjør ukentlige bestillinger som også inkluderer brød og smør til forkost og mellommåltider. Hele utvalget som de eldre kan bestille fra ble gjennomgått.
De ansatte har vært kritiske og uttrykte at de skjemmes når de eldre vil ha litt mer av et rasjonert produkt, og det er umulig å få ordnet det.

Sitat slutt!

Med anbud og privatisering, samt generell skattelette innen det offentlige, ser vi at profitt og fortjeneste til private går foran hensynet til de eldre – mens de eldre må betale prisen!
Markedsliberalismen vinner frem – når skal velgerne våkne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar