fredag 5. februar 2010

Skah-saken, diplomati og media.

Det opplyses at diplomatiet har mellom 3 og 400 ”Skah-saker” hvert år.

Hvorfor får Skah-saken så mye oppmerksomhet? Jo, fordi dette handler om rike ressurssterke mennesker, med god økonomi, og som har råd til å betale for en selvtekt i form av barnekidnapping understøttet av det norske samfunnet. De andre 3- 400 ”Skah-sakene” får liten eller ingen oppmerksomhet.

Skah-saken virker til å ha mange likhetstrekk med Larry Risk-saken som var i media for noen år siden. Risk-saken handlet om to barn med amerikansk statsborgerskap som opphold seg i USA hos far, etter at moren flyttet til Norge. Moren fikk norske myndigheters hjelp, slik at moren og medhjelperne hennes fikk ”smuglet” veldig små barn av alder - ut av USA - ved hjelp av midlertidige ”sjømannspass”. Vel hjemme i Norge hjalp norske myndigheter moren med bopel på hemmelig adresse, og økonomisk underhold (skattebetalernes penger) – forhold som jeg opplevde at ble dokumentert på TV-programmet ”60 minutes”.

For noen år siden fikk denne form for barnekidnappinger en ny form. Privatetterforskeren Ola Tune la grunnlaget for en form for virksomhet i Norge, med hjelp av private ”leiesoldater/ cowboy-virksomhet” i barnebortføringssaker. Det skjedde i tilknytning til saken til Bjørnar Ivarsen.

I Skah-saken kan det også tyde på at norske myndigheter og diplomati står bak barnebortføringen, sammen med barnemoren, når det ble benyttet leiesoldater for å hente to barn ut av Marokko. Blant annet er det fremkommet at det ble utstedt nødpass til barna for å få dem ut av Marokko til Norge.

Så er det fremkommet opplysninger som tyder på at det kan være slik at det var riktig at Anne Cecilie Hopstock og Khalid Skas felles barn kom seg vekk fra faren. Hva de faktiske forholdene er i denne saken vet vi lite om, men det er ikke poenget med dette inseratet.

Det jeg reagerer på er at i slike saker ser vi hvor sterkt klasse- og kjønnsdiskriminering står i Norge, og hvor myndighetene stiller opp med all mulig praktisk, økonomisk og politisk hjelp ovenfor kvinner, mens menn blir møtt ei iskald skulder av de samme utøvende myndighets- og rettsinstanser. Saken viser ekstremt kort vi er kommet med hensyn til likestilling i dette landet. Nå er det på tide at det blir likhet for loven og likestilling i ellers i landet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar