søndag 13. juni 2010

Ad kommunevalget i Oslo i 2011

Kommunevalget i Oslo i 2011

I disse dager pågår det en diskusjon om hvem som bør bli kandidater til de mest fremtredende posisjonene til kommunevalget i Oslo. Det er bra!

Det å inneha makten i Norges hovedstad, er av stor betydning også for hvilken politikk som føres på riksplan. Oslo-valget er derfor viktig å vinne!

Sosialdemokratiske velgere ønsker at det skal føres en sosial demokratisk politikk. Det vil si en politikk bygd på demokrati, med folkevalgt demokratisk styring, kontroll og revisjon av velferdssamfunnets og fellesskapets velferdstjenester og behov.

Skal sosialdemokratene vinne valget Oslo, er det av stor betydning å finne frem til gode kandidater med sosialdemokratiske verdier, holdninger og evner til å styre hovedstaden i en sosialdemokratisk retning – dvs kandidater som innehar standpunkter om et sterkt forsvar av et inkluderende og trygt velferdssamfunn for alle!

Den sosialdemokratiske politikken som planlegges ført i Oslo de neste fire årene, må da være et klart alternativ til den politikken som føres av Høyre og Fremskrittspartiet i dag (med Venstre og Kristelig folkeparti som støttehjul). I motsatt fall kan man risikere et fortsatt Høyre/ Fremskrittspartistyre i Oslo. Lav valgoppslutning blant sosialdemokrater om sosialdemokratisk politikk, i mangel på en sådan politikk kan eksempelvis være et resultat, dersom Oslo arbeiderparti satser på kandidater som i holdninger og verdier representerer en politikk som ligger et sted mellom den politikken som Høyre og Fremskrittspartiet fører i dag.

Tidligere har det utad rådet en holdning i Arbeiderpartiet om at det viktigste er å stemme på partiets valgprogram – og at det er det man stemmer på – ikke på kandidatene. Så feil kan man ta er siste års erfaringer! Den taktikken fungerer ikke engang til verken i Oslo eller andre steder (det finnes mange ”ulver i fåreklær”). Vi har (dessverre) fått mange valgte kandidater – både i Storting, fylkesting og kommunestyrer, som jobber kun for seg selv og sine egne interesser – og ikke for partiets verdier, holdninger og politikk. Det gjelder selvsagt i alle partier – og slik skaper politikerforakt!

I Oslo registrer jeg at de som representerer Arbeiderpartiets høyreside, forsøker å dominere nominasjonsdebatten.
Det Oslo (og andre kommuner) trenger er en kandidat- og politisk debatt - bygd på verdier, holdninger og evner til å føre en sosialdemokratisk politikk. For Oslo betyr det en debatt om et reelt politisk alternativ til den politikken som føres i dagens Oslo! Akkurat den debatten føler jeg er fraværende i Oslo for tiden – der virker det som om at man diskuterer kandidater først – ikke hvilken politikk som skal føres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar