lørdag 26. juni 2010

Finanseliten unngår finanskrisen!

Når jeg har omtalt den verdensomspennende finanskrisen som ”elitens finanskrise”, så har det skjedd av to grunner;

- Det er finanseliten som står bak ”elitens finanskrise”
- Det er finanseliten som tjener på ”elitens finanskrise”
- Det er finanseliten som står bak at arbeidstakere, trygdede og fattig må betale for ”elitens finanskrise”

Beviset er kommet i den siste ”World Wealth Report”!

Verdier som arbeidstakere har skapt – forsvinner normalt ikke. Det betyr at noen må tjene også på ”finanskrisene” – et eller annet sted i systemet.

"World Wealth Report (WWR) sier i disse dager at - "de rike blir rikere igjen!". Jf WWR, har antall dollarmillionærer vokst med 17,1 % i 2009, og dollarmillionærenes formuer økte med ca 18,9 % i samme periode. Dollarmillionærene i Asia økte sine formuer med hele 30,9 % osv osv fremgår det i rapporten.

Imens har myndighetene i mange land gått inn med betydelige summer, for å holde sysselsetting/ vareetterspørselen oppe. Det at det sprøytes inn ekstra kapital gir selvsagt utslag på inntektene til finanseliten, som fritt kan flytte sin kapital rundt omkring i skatteparadiser, korrupte regimer osv. Alt for å kunne berike seg selv ytterligere!

Hele EU sliter på grunn av elitens finanskrise. Det politiske lederskapet i EU har havnet helt i fanget på finanseliten, og den demokratiske styringen og kontrollen med finansinstitusjonene synes å mangle fullstendig!
Det må EUs arbeidstakere, trygdede og fattige betale for i dag - EU landene kutter/ fryser lønninger og offentlige budsjetter i stort mon. Og gammel gjeld må betales fordi skatte- og avgiftssystemene er kommet helt ut av kontroll i forhold til landenes offentlige budsjetter.

EU (tidligere EEC) var i utgangspunktet et stabiliserende ideologisk godt prosjekt - den gangen det var basert på en ideologi om allianse og varig fred i Europa (etter to verdenskriger).
I dag er EU-landene blitt krigsmakter som opererer ute i verden (Irak, Afghanistan)

Så kom markedsliberalismen - det forandret EU til å bli ren økonomisk høyrepolitikk.
Nå har nyliberalismen (grådighetskulturen) overtatt fullstendig - og høyrepolitikken i EU er blitt meget mørke blå, og med EU-domstollen som den øverste og mektigste overvåker. Landene skal utvikles med økte klasseforskjeller og nye fattigdomsgrupper.
Finanskrisen (blant eliten) i USA, Islandog Hellas er gode eksempler på hvordan nyliberalismen har ødelagt enkelte av landenes økonomi.
Europas statsledere, dvs Europas "Siv Jenseener og Erna Solbergere" (blårussen) dagdrømmeri om et utvidet EU og innføring av euro som felles myntenhet – synes i disse dager å slå sprekker. Nå kan det vise seg at EUs økonomiske prosjekt kan ende opp med en økonomisk fadese.

Hvor lenge skal Europas og verdens arbeidstakere, trygdede og fattige finne seg i at finanseliten herjer slik – og uten å ta et større internasjonalt ansvar. Det eneste som teller for dem – er den utviklingen som World Wealth report legger for dagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar