fredag 18. juni 2010

Trond Giske er passiv i forhold til Dnb NOR dommen!

Dnb NOR ble av tingeretten dømt til å betale tilbake et tap Ivar Petter Røeggens ledd som følge av dommen som fastslår at Dnb NOR har gitt for dårlig informasjon om et såkalt strukturert spareprodukt.

Den dommen er blitt anket av Dnb NOR, noe som på ingen måte er overraskende. Den rike finanseliten er jo vant til at de norske domstolene – med sin gjennomgående klassejus og uredelighet – vil komme eliten til unnsetning til slutt i forhold til tingrettens dom.

Kristelig folkeparti, ved Hans Olav Syversen, fremsatte krav om at regjeringen må bruke sin eiermakt for å stanse en eventuell anke. Han mener at staten som er storeier i DnB Nor, bør sette en høy etisk standard ved statlig eierskap, og viser til kravene i Eierskapsmeldingen. Syversen pekte videre på at Regjeringens passivitet i forhold til dommen er fullstendig uakseptabel, og han hevdet at det vitner om en mangel på vilje og evne til å ta inn over seg finanskrisens lærdommer i praksis.

Syversens sak ble tatt opp i Stortinget, og jf Aftenposten 18.06 fremgår det sitat: ”Giske vil ikke instruere Dnb NOR. Næringsminister Trond Giske (Ap) avviser kravet fra Kristelig folkeparti om å stanse anken fra Dnb NOR i den såkalte Røeggen-saken. Vi kan ikke blande oss inn i denne konkrete saken. Det er selskapet selv som håndterer spørsmålet om dommen skal ankes”- Det uttalte Trond Giske i Stortinget den 17.06.

Det også kommet fram at dersom saken skal gå løpet i gjennom i rettssystemet, kan 1 850 andre lignende saker bli foreldet, som ligger til behandling i klagenemda.

Giskes slutning her forteller ganske klart;
- Om Regjeringens holdning til disse såkalte strukturerte spareproduktene – dvs en stilletiende anerkjennelse av disse produktene som stor medeier i Dnb NOR.
- Det forteller også om hvilken holdning regjeringen har ovenfor de 1 850 som risikerer å få sine krav foreldet.

Men man blir jo ikke overrasket over slike slutninger fra Trond Giske, for han har åpenbart glemt ideologien i Arbeiderpartiet. Det viste han til overmål når han (Trond Giske);
- Inviterte de rike kommende arvingene til finanseliten i Norge i et særskilt utvalg som skal forvalte hele nasjonens oljeformue. Også barn av finanseliten som verken har skattet eller bodd i Norge. Utvalget skal være uten innblanding fra andre. Hva slags demokrati er det? Det vitner om en forrakt med hele nasjonens verdier og fremtid andre enn eliten.
- Tilsynelatende jobber bare for seg selv og finanseliten – og ensidig hjelper finanseliten til å etablere og formere sin rikdom i utlandet. Giske røkte jo ”fredspipe” med Kjell Inge Røkke i Kina, og Stein Erik Hagen i Asia.

Jobber Trond Giske for å få seg stilling noe i likhet med hva tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen – med timelønn på kr 6 500.-?

I hvert fall begynner skuffelsene å bli mange fra Trond Giske sin side etter hvert – og arbeidstakerne i Norge kan jeg ikke huske sist han nevnte eller var opptatt av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar