lørdag 26. juni 2010

Fremskrittspartiet og tilsyn/ kontroll

Fra den dagen Fremskrittspartiet ble dannet, så har Fremskrittspartiet gått til frontalangrep på offentlige virksomheter (fremstilt som late udugelige byråkrater), og særlig alt som har med tilsyn og kontrollorganer å gjøre. Fremskrittspartiets har tillegg, i sine alternative statsbudsjett, foreslått store kutt i bevilgningene til tilsyn/ kontrollorgan. Denne hetsen mot tilsyn/ kontrollorgan har skjedd under mottoet at folk må ha ”frihet til å gjøre som de vil”!

Ikke vanskelig å skjønne hvorfor Fremskrittspartiet vil ha slutt på alle tilsyn/ kontrollorgan. Administrasjonssjef Liv Løberg (Fremskrittspartiet) i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell, er avslørt i å ha forfalsket studiepapirene sine – og det ganske grovt. Liv Løberg har innehatt en rekke politiske tillitsverv i Fremskrittspartiet jf en offentliggjort CV. Tilegnede politiske verv i kombinasjon med uriktige studiepapirer (med høyere utdanning) har trolig gitt henne fordeler på uredelig vis.

Fremskrittspartiets nestformann Per Arne Olsen kjempet for, jf Tønsberg Blad, som daværende ordøfrer i Tønsberg om å utvide et boligprosjektet i Tønsbergs strandkant. Det er nå avdekket at Per Arne Olsen, og Fremskrittspartiets gruppeleder i bystyret, Bent Moldvær, fikk kjøpe hver sin leilighet direkte av utbygger. Alle andre måtte trekke lodd for å få sette seg på liste.

Den 02.02.2010 fremgikk det at Fremskrittspartiets nestleder, og tidligere Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen, var satt under gransking for kjøp og salg av ungboleiligheter i Tønsberg. Det viser seg at Fremskrittspartiets Per Arne Olsen og tvillingbroren Pål W. Olsen, satt i sentrale verv i boligbyggelaget og kommunestyret hvor de to kjøpte og solgte ungboleiligheter med god fortjeneste. Per Arne Olsen fikk etter innside-utspillene sviende kritikk fra etikkutvalget i Kommunenes sentralforbund.

Det er slik at det opp igjennom tidene er blitt avslørt uredeligheter hos medlemmer i andre politiske partier – som heldigvis er blitt avslørt og tatt – selv om det sikkert bare er ”toppen av isfjellet”. Men når det gjelder Fremskrittspartiet, så virker det ganske påfallende at Fremskrittspartiet systematisk hele veien – og så til de grader – kjemper for avvikling av alt som har med kontroll- og tilsynsorgan i offentlig regi. Jeg vil påstå at de mange avsløringene vi har fått, og med flere innblandinger fra tillitsvalgte i fra nettopp Fremskrittspartiet, viser at vi trenger flere og ennå sterkere tilsyns- og kontrollorganer.

Fremskrittspartiet kjemper for et tilnærmelsesvis anarki i forhold til tilsyns- og kontrollorganer (og lov- og orden skal tilsynelatende bare gjelde våre nye landsmenn slik som de ordlegger seg). Saken er at dette handler om velgernes tillit og troverdighet til vårt demokrati, og dermed også våre politiske demokratiske valgte organer! Ovennevnte saker fra Fremskrittspartiet bidrar jo ikke akkurat til å styrke den troverdigheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar