mandag 21. juni 2010

Ad rettssikkerheten i Norge!

Jf en undersøkelse utført av TV 2, fremgår det at følgende spørsmål ble stilt våre Stortingsrepresentanter på Stortinget;

– ”Er rettsikkerheten god nok for mennesker som av ulike årsaker opplever at de ikke får innfridd sine lovmessige rettigheter”?

Ni av ti stortingspolitikere svarer da ”nei”.

Generelt et det slik at rettssikkerheten i Norge er altfor dårlig – spesielt i rettsapparatet! Dommerne følger som hovedregel ikke ord og tekst i lovverket, lover som Stortinget har vedtatt gjennom demokratiske prosesser, men baserer sine avgjørelser som oftest på tilfeldig synsing – ofte med meget stor grad av klassejus/ brorskapsjus! I sine synsinger, benytter domstolene som oftest private ”sakkyndige/ granskere” (dvs personer som ikke er bundet av norsk lov – og som samtidig er gitt immunitet mot å bli straffeforfulgt ved uredelig/ uriktig håndverk).

Hvordan de sakkyndige kan operere - kom veldig godt til syne under prosessen mot Gerd Liv Valla. Da kom det frem at de sakkyndige benytter seg av hemmelige vitner, udokumenterte påstander, tilfeldige postulater, i spedt egne politiske holdninger og syn osv. Den verste mangelen ved bruk av sakkyndige, er at de sakkyndige ikke er underlagt noen form for regler, eller etiske og moralske standarder for hvordan de skal jobbe osv. De står i prinsippet helt fritt – og uten kontroll i forhold til eksempelvis mulig korrupsjon/ korrupsjonkulturer og lignende.

Jeg er meget forundret at ikke 10 av 10 Stortingsrepresentanter svarte nei da de ble spurt. Det er ikke mulig av et anstendig menneske i Norge å påstå at rettssikkerheten i Norge er god!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar