fredag 18. juni 2010

Fordelingspolitikk - hvor ble du av?

Norske arbeidstakere taper i forhold til bedriftseierne. Det er slått fast i nasjonalregnskapet knyttet til summen av inntektene som følger av norsk produksjon.
Fordelingspolitikken spiller mer og mer fallitt!

Statistikken viser at mens arbeidstakerne i 1988 fikk 74 % av inntektene, så fikk arbeidstakerne bare 53 % i 2006.

Foran hvert eneste lønnsoppgjør hører vi finanseliten, næringslivets hovedorganisasjoner og utdanningseliten at dersom arbeidstakere med midlere/ lavere inntekt får lønnsøkning, så får vi tap av arbeidsplasser, økt inflasjon, økte renter, konkurranseevnen svekkes osv osv.

Det som faktisk skjer, er at det er eierne får mer av kaka – men det at finanseliten får større utbytte (i stedet for arbeidstakerne) har ingen virkning verken på tap av arbeidsplasser, økt inflasjon, økte renter, eller konkurranseevnen svekkes mv.

Poenget er at det er de samme pengene vi fordeler, og kroneverdien er den samme uavhengig av om det er eierne eller arbeidstakerne som får dem – problemet nå er vi har fått en meget merkbar skjevfordeling. Har fordelingspolitikken spilt fallitt? Har finanseliten og utdanningseliten oppnådd sitt mål, dvs EU/ høyrepartienes sitt overordnede – å fremskaffe en nye fattigdomsklasser?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar