torsdag 17. juni 2010

Småfolket!

BPs svenske styreformann Carl-Henric Svanberg kalte de som rammes av oljeutslippet i Mexicogolfen, som «småfolk». Utrykket ble brukt da han skulle be om unnskyldning for oljeutslippet og uttrykke medfølelse med dem som berøres av miljøkatastrofen.

Nå kalles uttalelsen en ”glipp”. Antakeligvis er ikke denne en glipp, men et dagligdags uttrykk og en sjargong hos den delen av finanseliten som befinner seg i BP. Det er slik at interne innlærte uttrykk og sjargonger (stammespråk) før eller siden når offentligheten.

”Småfolk” er antakeligvis et begrep som BP-ledelsen bruker ovenfor seg selv, for å rettferdiggjøre egen grådighetskultur, egen atferd og for mangelfulle sikrings- og beredskapsordninger knyttet til sin virksomhet.

BP er nylig blitt avslørt i å ha gitt uriktige opplysninger omkring størrelse og omfang av blow-out-ulykken i Mexicogolfen ovenfor politiske myndigheter i USA – trolig av samme grunn. BP-ledelsen tror selv at denne ulykken kun vil ramme ”småfolket”. De feilberegnet og undervurderte president Barack Obama. Nå må de stå til ansvar for skadevirkningene.

De virkelige ”småfolkene” i BP-systemet er ledelsen, som i sin grådighet slurver med sikkerheten, og at på til forsøker å feilinformere om blow-out-ulykkens omfang og skadevirkning! Disse ”småfolkene i BP” har nå møtt ”småfolket” med president Barack Obama (demokratiet) i spissen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar